Spotify luistertips - Paul Quasten

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Muziek speelt voor veel mensen een belangrijke rol in hun leven. Dat geldt ook voor voetballers. De afgelopen tijd hebben we aan de selectie hun top tien nummers van dit moment gevraagd. In deze serie zullen we de afspeellijst van drie spelers uitlichten. Met vandaag verdediger Paul Quasten.

Waar de selectie normaal gesproken toewerkt naar een wedstrijddag is dat nu anders. Om zo fit mogelijk te blijven hebben de spelers een programma gekregen van de performance coaches van WINRS. “Iedere ochtend ga ik even trainen aan de hand van dat programma. Voor de rest wandel ik veel met mijn hond en een beetje Netflixen. Het is een vreemd om thuis te zitten, maar het is op dit moment noodzakelijk.”

Gedurende een dag staat er vaak muziek op in huize Quasten. “Ik luister regelmatig muziek. Als ik opsta, tijdens het sporten, wanneer ik aan het koken ben. Ik luister dan naar hele diverse muziekstijlen. Het is maar net hoe ik mij op dat moment voel. Voor de wedstrijd luister ik vaak naar muziek waar ik energie van krijg. Dat kan bijvoorbeeld Energy zijn van Drake. Ook vind ik tijdens de warming-up muziek erg belangrijk. Dat geeft toch een extra boost. Ik vond het dan ook mooi dat we laatst als selectie zijnde een afspeellijst mochten samenstellen. Het is belangrijk om je goed te voelen voor een wedstrijd en muziek kan daarbij helpen.”

In Paul’s top 10 staan verschillende soorten muziek. Het zijn vooral nummers die Paul op dit moment luistert. “Deze muziek luister ik momenteel vaak. Als je deze vraag over een paar weken stelt, kan het best weer anders. Er zitten ook wat Franstalige nummers tussen en dat is een beetje de invloed van Saïd en Anas. Als zij een nummer aanzetten en ik vind het tof dan Shazam ik het vaak.”

Wanneer aan Paul wordt gevraagd of een nummer een speciale betekenis heeft, antwoord hij met All I Want van Kodaline. “Dit nummer heeft een mooie boodschap. Zowel in de tekst als in de videoclip. De boodschap die men wil overbrengen is om iedereen gelijk te behandelen. En dan maakt het niet uit hoe je eruitziet of welke huidskleur je hebt. Omdat de boodschap zo krachtig is, is dit een nummer wat wel speciaal voor mij is.”

Klik hier voor de Top 10 van Paul >

Meer artikelen

Volgende wedstrijd

Het is nog niet bekend wanneer de volgende wedstrijd gespeeld wordt.

Er is nog zoveel meer! Ontdek hier wat interessant is voor jou.