Kabinet verscherpt maatregelen, voorlopig geen publiek bij wedstrijden

Het kabinet heeft besloten de maatregelen rondom COVID-19 aan te scherpen. De periode om geen publiek toe te staan bij wedstrijden in het betaald voetbal is verlengd met vier weken, wat betekent dat een viertal thuiswedstrijden en twee uitduels van RKC Waalwijk voor lege tribunes zal worden gespeeld. 

Tijdens de vorige persconferentie scherpte het kabinet de maatregelen ook al aan vanwege coronavirus. Toen werd bekendgemaakt dat er drie weken lang geen publiek welkom is bij sportwedstrijden. Nog voor het einde hiervan verlengt de regering dus deze maatregel. Het betaald voetbal kan door blijven gaan, maar de tribunes blijven in elk geval de komende vier weken leeg.

Wedstrijden RKC Waalwijk

Deze maatregel heeft tot gevolg dat de thuiswedstrijden tegen PEC Zwolle (21 oktober), Feyenoord (25 oktober), SC Cambuur (28 oktober, beker) en Sparta Rotterdam (7 november) zonder publiek worden gespeeld. Ook de uitduels tegen Heracles Almelo (17 oktober) en AZ (1 november) zullen in een leeg Erve Asito en AFAS Stadion worden afgewerkt.  

Wanneer bekend wordt dat we weer publiek mogen verwelkomen in het Mandemakers Stadion, zullen we daarover uitvoerig communiceren met supporters & sponsoren.

Basisregels
- Blijf thuis bij klachten en laat je testen
- Houd 1,5e meter afstand
- Was je handen en hoest en nies in je elleboog
- Werk zoveel mogelijk thuis
- Vermijd drukte
- Draag een mondkapje in publieke ruimtes