0 : 1
  • 90'
    Michiel Kramer
    1 : 1

Op zaterdagavond hebben Joseph Oosting en zijn elftal gelijk weten te spelen in het Mandemakers Stadion. Na lang tegen een achterstand aan te hebben gekeken, wist Michiel Kramer in de slotfase zijn ploeg op gelijke hoogte te koppen.

Van schijnvoorsprong naar achterstand

RKC Waalwijk leek goed te beginnen aan de wedstrijd. In de zevende minuut lag de bal namelijk al in het net achter FC Utrecht-doelman Fabian de Keijzer. Melle Meulensteen wist raak te koppen nadat Michiel Kramer de bal teruglegde op de aanvoerder. Echter maakte Kramer daarbij een overtreding volgens de VAR, waardoor na ruim twee minuten terugkijken een vroege voorsprong voor RKC niet doorging. In het vervolg van de eerste helft waren de grote kansen, voor beide ploegen, spaarzaam. Dat veranderde in de 34e minuut door een kans voor Quinten Timber. De middenvelder van de tegenstander haalde meteen goed uit en schoot de Domstedelingen op een 0-1 voorsprong. Even later, in de 38e minuut, leek FC Utrecht haar voorsprong te verdubbelen, maar wegens buitenspel ging een tweede treffer niet door voor de bezoekers.

Late gelijkmaker

Na de rust bleven de echt grote kansen uit. FC Utrecht hield merendeel van de tijd de bal in de ploeg, maar werd op een paar kleine mogelijkheden na niet echt gevaarlijk. Daarentegen wist de ploeg van Joseph Oosting ook weinig kansen te creëren. De ploegen bleven gewaagd aan elkaar, waardoor het een tactisch schaakspel werd. Richting het einde van de wedstrijd begon RKC steeds meer lef te tonen. De geelblauwen drongen FC Utrecht ver terug op eigen helft en opende daarmee het slotoffensief. Uiteindelijk werd het harde werken van RKC beloond. In de 92e minuut kopte Kramer de Waalwijkers op gelijke hoogte. Hij verlengde een goede voorzet van Richard van der Venne en zo viel de bal in de verre hoek achter de Utrechtse goalie. Daarmee eindigde de wedstrijd tussen RKC Waalwijk en FC Utrecht in een gelijkspel.