Nieuw eDivisie seizoen start op 17 november

De edivisie start op dinsdag 17 november met een nieuw seizoen. De EA SPORTS FIFA 21-competitie, georganiseerd door de Eredivisie in samenwerking met strategisch partner DreamHack Sports Games en de 18 eredivisieclubs, wordt volledig online gespeeld en uitgezonden op het YouTube-kanaal van de edivisie. Namens RKC Waalwijk zullen Leroy Miggels en Jaap van Alphen deelnemen aan deze competitie.

Elke dinsdag en woensdag

Elke dinsdag en woensdag worden negen wedstrijden gespeeld met op iedere dag een volledige speelronde. Voor het eerst in het vierjarig bestaan van de edivisie worden de wedstrijden niet in een studio, maar volledig online gespeeld. Vanuit de esports-ruimte in het stadion of een gamekamer thuis vertegenwoordigen de esporters hun eredivisieclub. De wedstrijden zijn van 17.45 tot 21.15 uur online te bekijken op het YouTube-kanaal van de edivisie. De edivisie Finals vinden – indien de dan geldende maatregelen het toelaten – plaats tijdens een event op zondag 17 januari. Het tweede seizoen (eDivisie Season IV) start in maart 2021 en eindigt in mei 2021.

Grotere belangen

De belangen zijn ten opzichte van vorig seizoen flink uitgebreid. Naast een spectaculair bedrag aan prijzengeld (€ 100.000) kwalificeren de spelers van de twee best presterende clubs zich voor de voorselectie van E_Oranje, het onlangs door de KNVB gelanceerde digitale Nederlands elftal. Daarnaast ontvangen de spelers van de best presterende edivisieclubs een ‘Global Series Seat’ die een plek garandeert in het voortoernooi voor de officiële FIFA eWorld Cup (het WK FIFA 21).