3 : 0
  • 58'
    Jørgen Strand Larsen
    3 : 1

RKC Waalwijk heeft zondagavond een belangrijke overwinning geboekt op FC Groningen. In het speciale Villa Pardoes-shirt wisten Finn Stokkers (2x) en Richard van der Venne in de eerste helft 3-0 op het scorebord te zetten, waarna Groningen in de tweede helft niet meer in de buurt kon komen.

Uitstekende start

De wedstrijd pakte al snel goed uit voor RKC Waalwijk. Na zestien minuten spelen wist Finn Stokkers, na goed druk zetten op een terugspeelbal, de bal al in het doel te werken. De spits kreeg de bal voor zijn linker en rondde keurig af. Een kleine tien minuten later werd Michiel Kramer diep gestuurd. De topscorer van RKC was eerder bij de bal dan doelman Peter Leeuwenburgh en kon de bal daardoor nog net afleggen. Het was wederom Stokkers die de bal uiteindelijk binnen werkte. De ploeg van Joseph Oosting nam nog geen genoegen met de 2-0 voorsprong en bleef aanvallen. In de 39e minuut was het dan ook Richard van der Venne die de derde Waalwijkse treffer op zijn rekening nam. Na een goede steekpass tikte hij de bal met gevoel over de Groningse doelman. Zo stonden de Geelblauwen al in het eerste bedrijf van de wedstrijd op een comfortabele 3-0 voorsprong!

Belangrijke stap

In de tweede helft begon FC Groningen een stuk feller. De bezoekers gingen uiteraard op zoek naar een snelle aansluitingstreffer en vonden deze veertien minuten na de rust. Spits Jörgen Strand Larsen wist de bal namelijk achter Etienne Vaessen te schieten. De noorderlingen wisten, ondanks de aansluiting, het wedstrijdbeeld niet volledig om te keren. Op een paar kansen na maakten zij dan ook niet echt aanspraak op nog een resultaat. RKC Waalwijk kreeg nog een aantal grote mogelijkheden om het duel helemaal op slot te gooien, maar het vizier stond niet meer zo scherp afgesteld als in het eerste deel van de wedstrijd. Toch was de marge meer dan voldoende, waardoor RKC een belangrijke stap zet richting handhaving.