Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk op laatste moment afgelast

Go Ahead Eagles – RKC Waalwijk is vanavond op het laatste moment afgelast als gevolg van sneeuwval. Kort voor de aftrap bleek het veld – na aanvankelijk goedgekeurd te zijn- alsnog niet veilig genoeg voor de spelers om verantwoord aan de wedstrijd te beginnen.

De bespeelbaarheid van het veld was ook tijdens de eerste keuring door scheidsrechter Jochem Kamphuis onderwerp van discussie, maar op dat moment was de verwachting dat het later op de avond droog zou worden, waardoor het veld – in combinatie met het sneeuwvrij maken van het veld – om 20.45 uur alsnog bespeelbaar zou zijn. Tijdens de warming-up bleek echter dat de sneeuwval alsnog aanhield en dat het mede door de samenklonterende sneeuw tot gladheid, glijpartijen en een vreemd rollende bal leidde. Hierop is door beide aanvoerders, beide trainers en de scheidsrechter kort voor de aftrap tóch de conclusie getrokken dat het om veiligheidsredenen onverantwoord was om de wedstrijd door te laten gaan.

RKC Waalwijk wil haar supporters die zijn meegereisd bedanken en zal voor de gedupeerde supporters de nieuwe busreis richting Deventer bekostigen, de kaarten voor de wedstrijd blijven vanzelfsprekend geldig. In overleg met de KNVB zal zo snel mogelijk een nieuwe datum voor deze wedstrijd worden gezocht.