Érick Gutiérrez
  • 73'
    Pablo Rosario
    2 : 0

Ons RKC heeft in het Brabantse treffen met PSV vanavond een 2-0 nederlaag geleden. Waar de Waalwijkers in de eerste helft een aantal grote kansen kregen op de voorsprong, kreeg het later in de wedstrijd de rekening gepresenteerd door goals van Eran Zahavi en Pablo Rosario.

Grote kansen

Het eerste kwartier was in evenwicht. RKC voetbalde vanuit de eigen kracht en zocht met combinaties de zestienmeter van PSV. Beide ploegen stonden georganiseerd waardoor grote kansen in de beginfase uitbleven. Toch nam ons RKC langzaam aan het initiatief in handen. Het mocht een klein wonder heten dat het na een halfuur nog 0-0 stond. In een tijdsbestek van vijf minuten waren er namelijk vier grote scoringskansen voor de Geelblauwen.

Allereerst werd Sylla Sow de diepte ingestuurd, die een goede voorzet gaf op Lennerd Daneels. De Belg vond echter doelman Yvon Mvogo op de doellijn. Luttele seconden later wat het Ayman Azhil die zijn eerste profgoal op de schoen had. Helaas belandde zijn schot van buiten het strafschopgebied op de binnenkant van de paal, waarna het daaropvolgende schot van Daneels van de lijn werd gehaald door Jordan Teze. Tot slot bracht Anas Tahiri ook Ahmed Touba in stelling uit een goede vrije trap. Ook hij vond Mvogo op zijn weg. Hierna deed PSV ook wat terug, via de ingevallen Donyell Malen en Zahavi, maar Kostas Lamprou was alert.

RKC leek met een gelijke stand de kleedkamers op te zoeken, maar vlak voor het rustsignaal verzilverde Zahavi een vrije trap: 1-0. Een zure achterstand, waarbij RKC zichzelf tekort deed met het aantal gemiste kansen.

Lastig

Na rust bleven de Waalwijkers doorgaan met hun spel uit de eerste helft. Dit resulteerde in een goede kans voor wederom Azhil, maar hij schoot naast de rechterpaal. RKC kreeg het lastiger tegen PSV, wat meerdere kansen creeërde. Zo verzuimde Denzel Dumfries, Pablo Rosario en Malen de score te verdubbelen. Toch bleef de 2-0 niet uit. Na 73 minuten was het Rosario die vanaf rechts raakschoot.

In het restant van de wedstrijd werd er niet meer gescoord door beide ploegen, waardoor RKC verliest in Eindhoven. Zeker gezien de kansen in de eerste helft een zure nederlaag, waar zeker meer in had gezeten. De Geelblauwen hebben snel de mogelijkheid om zich te herpakken, aanstaande woensdag komt immers alweer Fortuna Sittard op bezoek in Waalwijk.