Issa Kallon
    0 : 1
  • 67'
    Robin Maulun

In een waar waterballet heeft RKC Waalwijk de goede reeks helaas geen vervolg kunnen geven tegen SC Cambuur. In het eigen Mandemakers Stadion werd het 0-1 door een doelpunt van Issa Kallon.

Gestopte penalty

De wedstrijd ontbrandde in de negende minuut, toen Dario van den Buijs met een sliding Doke Schmidt onderuit gleed in de zestienmeter. Scheidsrechter Van de Graaf wees resoluut naar de stip. Echter liet Etienne Vaessen zich gelden, door de penalty van Robin Maulun sterk te keren! De Geelblauwen moesten echter wel door zonder Van den Buijs, die door de overtreding pijnlijk op zijn schouder landde. Hij moest worden vervangen door Lars Nieuwpoort.

De eerste helft was er verder een met aardig wat kansen aan beide kanten. Waar Cambuur met name dreigend werd via David Sambissa, hadden onder andere Jens Odgaard en Juriën Gaari grote mogelijkheden. Dat het nar 45 minuten 0-0 stond, mocht daarom een klein wonder heten.

Slordig

In de tweede helft was het RKC dat de eerste doelkans op zijn naam kreeg. Aanvoerder Melle Meulensteen kopte uit de hoekschop van Alexander Büttner op doel, maar ook recht op Cambuur-doelman Sonny Stevens. RKC moest scherp blijven op de aanvallen van de uitploeg en kon helaas niet voorkomen dat het op achterstand kwam. Slordig balverlies aan Waalwijkse zijde luidde de 0-1 van Issa Kallon in, na een lage voorzet van Nick Doodeman: 0-1.

RKC gaf zich echter niet gewonnen en gingen op zoek naar de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg daar ook zeker de kansen voor. De grootste mogelijkheid kwam op naam van Odgaard, die een voorzet van Büttner uiteen zag spatten op de lat. In de absolute slotfase kregen Kramer, Oukili en Stokkers nog kansjes op de 1-1, maar helaas viel hij niet meer. RKC eindigt de maand oktober daarmee met een nederlaag.