RKC bekert verder na ruime zege op Harkemase Boys

RKC Waalwijk heeft woensdagavond een verdiende overwinning geboekt in de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker tegen Harkemase Boys. Op Sportpark De Bosk wonnen de Geelblauwen met 0-5 via Finn Stokkers (2x), Yassin Oukili, Thierry Lutonda en Saïd Bakari.

De ban gebroken

In de eerste helft van de wedstrijd in Harkema was het vooral ons RKC dat de bal had. Het kwam ook tot kansen, via Stokkers en Oukili, maar het vizier stond nog niet op scherp. Harkemase Boys legde veel energie in de wedstrijd en loerde op fouten in de Waalwijkse defensie. Waar de rust naderde en de brilstand op het bord stond, brak RKC vlak voor tijd alsnog de ban. Een voorzet werd opgeruimd door de Friese verdediging, waarna de bal voor de voeten kwam van Oukili. Hij schoot hem ineens uit de lucht laag en droog langs Erick Jansema: 0-1. Twee minuten later werd het ook direct 0-2. Stokkers reageerde attent op een voorzet van de zijkant en kopte raak in de verre hoek. Het betekende de voorsprong tijdens de thee.

Dominant

Ook in het tweede bedrijf domineerde RKC de wedstrijd. De Geelblauwen zochten de aanval om de wedstrijd definitief in het slot te gooien, wat ook lukte na ruim een uur spelen. Stokkers zette goed door, ging alleen op de keeper af en verschalkte deze met een mooie lob: 0-3. Harkemase Boys kwam bij deze stand nog bijna aan een treffer. Waalwijks balverlies achterin zorgde voor een mogelijkheid, maar de thuisploeg schoot in het zijnet. In de absolute slotfase liep RKC uit naar 0-5. Thierry Lutonda en Saïd Bakari waren de gevierde mannen in de 88e en 89e minuut.

Met de 0-5 overwinning zien we RKC ook na de winter terug in het TOTO KNVB Bekertoernooi! Aanstaande zaterdagavond 18 december wordt er geloot voor de achtste finales.

Karakteristieken

Opstelling RKC Waalwijk: El Maach, Gaari, Meulensteen, Mulder (80' Van den Buijs), Nieuwpoort, Lutonda, Bel Hassani (67' Bakari), Augustijns (41' Azhil), Oukili (67' Anita), Stokkers, Daneels (80' Wouters).

Wissels: Teunckens, Anita, Odgaard, Azhil, Bakari, Van den Buijs, Büttner, Wouters

Scoreverloop
41' | 0-1 Yassin Oukili
43' | 0-2 Finn Stokkers
63' | 0-3 Finn Stokkers
88' | 0-4 Thierry Lutonda
89' | 0-5 Saïd Bakari