• 74'
    Maximilian Wittek
  • 90'
    Jens Odgaard

Het is Joseph Oosting en zijn elftal gelukt om drie kostbare punten te pakken in GelreDome. Met doelpunten van Melle Meulensteen en Alexander Büttner won RKC Waalwijk met 1-2 van Vitesse.

Vermakelijke start

Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Vitesse. De thuisploeg zocht al meteen de aanval en lang liet een doelpunt dan ook niet op zich wachten. Loïs Openda reageerde attent op de rebound. Na die 1-0 trok RKC het spel meer naar zich toe en wist het gevaarlijk te worden. Uiteindelijk was het aanvoerder Melle Meulensteen die de afvallende bal van afstand, via een Vitessenaar, achter doelman Jeroen Houwen werkte. Zo stonden de ploegen na vijftien minuten weer op gelijke hoogte. Na de gelijkmaker ging het spel op een iets lager tempo verder. De Arnhemmers probeerden het een paar keer van afstand en RKC had een paar kleine mogelijkheden. Openda kwam daarnaast nog twee keer gevaarlijk voor het doel, maar de spits werd beide keren terug gevlagd wegens buitenspel.

Aantrekkelijk vervolg

Ook in de tweede helft duurde het niet lang voor er gescoord werd. Jens Odgaard zette laag voor, Michiel Kramer stapte over de bal heen waardoor Alexander Büttner de ruimte had om uit te halen. Hij knalde de bal tegen de touwen en zette RKC daarmee op voorsprong: 1-2! In de 57e minuut leek Vitesse op haar beurt weer te scoren, maar Openda liep wederom in buitenspelpositie. Het bleef een wedstrijd waarin beide formaties van zich lieten horen in aanvallend opzicht. Uiteindelijk speelde het slot van de wedstrijd zich veelal af op de helft van de Geelblauwen, waar de thuisploeg nadrukkelijk op zoek ging naar de gelijkmaker. De mannen van Joseph Oosting moesten het vanaf toen vooral hebben van uitbraken in de omschakeling en kregen nog mogelijkheden om de wedstrijd in het slot te gooien. Vitesse opende in de slotfase een offensief, maar de Waalwijkse verdediging hield goed stand, waardoor de stand op 1-2 bleef staan. Zo nam RKC Waalwijk drie belangrijke punten mee naar huis.

RKC Waalwijk bedankt de ruim 200 meegereize uitsupporters voor hun aanwezigheid en steun!