RKC hervat competitie in Almelo na interlandbreak

Vanavond om 18.45 uur rolt de bal weer in wat voor de Waalwijkers de vierde competitiewedstrijd wordt. Vorig weekend was er geen speelronde in verband met de interlandperiode. De Geelblauwen reizen in speelronde 5 af naar Almelo voor het treffen met Heracles, waar het in een leeg Erve Asito zal aantreden.

RKC Waalwijk

Voor RKC wordt het het eerste duel sinds 27 september, met de verplaatsing van RKC – PEC en de interlandperiode als gevolg. Ook in die wedstrijd speelden de Geelblauwen een uitduel. In Stadion Galgenwaard was FC Utrecht de tegenstander (3-1). Namens RKC liet Vitalie Damascan zijn kwaliteiten zien, door na slechts veertien minuten zijn eerste goal voor de Geelblauwen te scoren.

In de interlandbreak verlieten Ahmed Touba (België Onder 21) en Saïd Bakari (Comoren) het Nederlands grondgebied. Touba is bezig om zich met de Rode Duivels te plaatsen voor het EK. Tegen Wales stond de verdediger 90 minuten in het veld en werd er met 5-0 gewonnen. Touba viel hierbij op door een rush vanaf eigen helft, waaruit hij uiteindelijk een penalty versierde. In de wedstrijd tegen Moldavië (1-0 verlies) kreeg Touba geen speeltijd. Saïd Bakari speelde op zijn beurt bijna 70 minuten voor de Comoren, waarbij er in extremis met 2-1 werd gewonnen van Libië.

Heracles Almelo

Met vier punten uit vier wedstrijden doet de ploeg van trainer Frank Wormuth het redelijk. Nadat de seizoenouverture nog met 2-0 werd gewonnen door ADO Den Haag te verslaan, wisten de Zwartwitten dit niet door te trekken naar de wedstrijd tegen Willem II, die met 4-0 verloren ging. Vervolgens werd er een knap gelijkspel behaald tegen PSV (1-1), maar werd er een week later weer met 3-0 verloren van Vitesse. Het is dus de vraag met welk gezicht de ploeg uit Overijssel voor de dag komt.

Bij Heracles gaat de aandacht zaterdag vooral uit naar Rai Vloet. De aanvallende middenvelder heeft in de wedstrijden tot dusver getoond gevaarlijk te zijn voor de goal. Niet alleen met zijn voeten, maar een fraaie kopbal tegen ADO Den Haag liet zien dat de geboren Brabander ook met het hoofd dreigend kan zijn.

Balans

Wedstrijden tegen Heracles Almelo zijn voor RKC een moeilijke kluif gebleken wanneer er gekeken wordt naar de behaalde resultaten. Van de veertien keer dat beide ploegen de degens in de Eredivisie kruisten, stapte de helft van de keren de ploeg uit Almelo als winnaar van het veld. Afgelopen seizoen speelde RKC twee keer in Almelo. Voor de TOTO KNVB Beker (4-3) en de competitie (4-2). Het competitieduel bleek voor beide ploegen het laatste voordat de competitie in het voorjaar van 2020 werd stilgelegd.

Arbitrage

De wedstrijd zal onder leiding staan van de heer Van der Laan, die zijn debuut maakt als scheidsrechter op het hoogste niveau. Hij zal hierbij worden bijgestaan door de heren Goossens en Inia als assistenten en de heer Teuben als vierde official. De VAR en AVAR zullen deze wedstrijd de heren Van Boekel en Frijn zijn.

Live

Heracles Almelo – RKC Waalwijk zal live te volgen zijn op FOX Sports 2 en via ons eigen Twitter- en Instagram-account.

RKC TOTO Tip

Maak Heracles Almelo - RKC Waalwijk nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 5x je inzet terug: