RKC hervat competitie tegen sc Heerenveen na interlandperiode

Morgenmiddag staan ons RKC en sc Heerenveen aan de aftrap voor de wedstrijd in de negende speelronde van de Eredivisie. De ploeg onder leiding van Johnny Jansen is sterk aan het seizoen begonnen, al ging de laatste wedstrijd verloren. Ook de mannen van Grim verloren hun duel voor de interlandperiode en beide ploegen zullen er dus op gebrand zijn om de goede vorm weer terug te vinden.

RKC Waalwijk

Na een reeks waarin punten werden gepakt tegen Heracles, PEC en Feyenoord gingen de laatste twee competitieduels verloren tegen AZ en Sparta. Hierdoor bevinden de Geelblauwen zich op de huidige vijftiende plaats. De Waalwijkers hebben zich tijdens de interlandperiode weer kunnen opladen na een aantal drukke weken en zullen er dan ook alles aan doen om tegen de Friezen de punten in eigen huis te houden. 

Een viertal RKC'ers vloog afgelopen week uit om de kleuren van hun land te verdedigen. Saïd Bakari heeft met de Comoren een mooie stap gezet richting kwalificatie voor de Africa Cup, door vier punten te pakken in de dubbele ontmoeting met Kenia. Het zou een historische prestatie zijn, aangezien de Comoren nog nooit een groot eindtoernooi speelden. Ook Ahmed Touba kwam in actie, zij het voor België Onder 21. De verdediger speelde een uur mee in het EK-kwalificatieduel tegen Bosnië en Herzegovina, waarin met 3-2 werd verloren. Vitalie Damascan speelde op zijn beurt namens Moldavië vriendschappelijk tegen Rusland (0-0) en in de Nations League tegen Griekenland (0-2) en Kosovo (1-0). Tot slot werkte Juriën Gaari onder kersvers bondscoach Guus Hiddink een trainingsstage met Curaçao af. 

sc Heerenveen

Het zal geen gemakkelijke opgave worden tegen het sterk gestarte Heerenveen. De ploeg won vijf van haar acht wedstrijden in de Eredivisie. Met nog één gelijkspel erbij opgeteld bezetten de Friezen met 16 punten de zesde plaats in de competitie. Er werd alleen verloren van Ajax en van AZ. De Alkmaarders waren de laatste opponent voor de interlandbreak en dus zullen ook de mannen in het kenmerkende Pompeblêden-shirt zich willen herpakken met een zege in het Mandemakers Stadion.

Het duo waar RKC in ieder geval op moet letten is Veerman & Veerman. Zowel spits Henk als middenvelder Joey hebben tot dusver hoge ogen gegooid in de competitie. Waar de eerstgenoemde een neusje voor de goal heeft, valt zijn jongere naamgenoot op door zijn passing en inzicht.

Balans

De laatste keer dat de Waalwijkers de Friezen wisten te verslaan dateert van het seizoen 2012/2013, toen het in het Abe Lenstra Stadion na een 0-2 overwinning de punten mee naar huis nam. Florian Jozefzoon scoorde destijds twee keer. In totaal speelden beide ploegen 39 wedstrijden tegen elkaar op Eredivisieniveau.

Arbitrage

Tijdens het duel zal de heer Bax de leiding hebben. Hij wordt daarbij geassisteerd door de heren Van de Ven en Strijker langs de zijlijn en de heer Smit als vierde official. De heer Mulder zal de VAR zijn en de rol van AVAR wordt ingevuld door de heer Janssen.

Live

De wedstrijd zal live uitgezonden worden op FOX Sports 1 voor KPN- (kanaal 421), Ziggo- (kanaal 14) en T-Mobile-klanten (kanaal 150). Daarnaast zal er ook een liveverslag worden bijgehouden via ons eigen Twitter- en Instagramkanaal over alles wat er op het veld gebeurd. Ook via het radioverslag van Langstraat FM (106.8) is de wedstrijd live te volgen.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk - sc Heerenveen nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 10x je inzet terug:

Ola John scoort buiten 16 meter10,0 x

Speel bewust 18+