RKC wil goede lijn in competitie doortrekken tegen AZ

Zondagavond om 20.00 uur wordt er afgetrapt in het AFAS Stadion voor de wedstrijd tussen ons RKC en AZ. Na drie competitiewedstrijden op rij ongeslagen te zijn, zullen de mannen van Fred Grim deze lijn willen doortrekken in Noord-Holland.

RKC Waalwijk

RKC bleek de afgelopen weken prima te gedijen onder een dubbel speelprogramma. In acht dagen tijd werden er drie wedstrijden voor de competitie afgewerkt waarin de Brabanders niet verloren en vijf punten bij elkaar speelden tegen achtereenvolgens Heracles Almelo (0-1), PEC Zwolle (1-1) en Feyenoord (2-2). Ook in de hierop volgende bekerwedstrijd van afgelopen woensdag tegen SC Cambuur was de stand na 120 minuten nog gelijk (2-2) en moest het hoofd pas gebogen worden na penalty’s. De Geelblauwen kunnen dus over-all goed terugkijken op de voorbije wedstrijden en vooruit blikken op de krachtmeting met de Alkmaarders.

AZ

De ploeg van trainer Arne Slot kende een mooie overwinning in de Europa League eerder deze week. Tegen NK Rijeka werd er in eigen huis met 4-1 gewonnen, nadat er eerder ontzettend knap werd gewonnen van grootmacht Napoli (0-1). In de competitie loopt het echter nog niet zo soepel. Waar AZ weliswaar regelmatig op voorsprong komt met goed voetbal, geeft het die evenvaak weer uit handen. Dieptepunt was hierbij de uitwedstrijd tegen Sparta, waar een 0-4 voorsprong uiteindelijk in 4-4 eindigde. Zo heeft Alkmaar Zaanstreek na vijf gespeelde wedstrijden evenveel punten als RKC vergaard.

Balans

Beide ploegen stonden in het verleden 30 keer tegenover elkaar. Hiervan wist RKC in tien van deze wedstrijden resultaat te behalen. De laatste overwinning van de Waalwijkers op de Alkmaarders dateert uit het seizoen 2012/2013, toen er in het eigen Mandemakers Stadion een 2-1 zege werd gepakt door twee goals van Mart Lieder.

Arbitrage

De laatste competitiewedstrijd van het weekend staat onder leiding van de heer Martin van den Kerkhof, die daarbij wordt geassisteerd door de heren Bluemink en Van Kampen. De vierde official is de heer Rozendal en de rollen van VAR en AVAR worden ingevuld door de heren Nagtegaal en Weterings.

Live

De wedstrijd zal vanaf 20.00 uur live te volgen zijn via FOX Sports 1. Dit is te zien voor KPN- (kanaal 421), Ziggo- (kanaal 14) en T-Mobile-klanten (kanaal 150). Daarnaast zal er ook via ons eigen Twitter- en Instagram-account live verslag worden gedaan van wat er op het veld gebeurd.

RKC TOTO Tip

Maak AZ - RKC Waalwijk nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 3,55x je inzet terug:

RKC scoort laatste doelpunt3,55 x

Speel bewust 18+