Max Bruns
  • 90'
    Dimitrios Limnios
    1 : 2

Op vrijdagavond is RKC er niet in geslaagd de carnaval feestelijk te openen. Waar RKC een kwartier voor tijd de stand gelijk trok via Jens Odgaard, waren de Tukkers alsnog de gelukkigen met het winnende doelpunt in de slotfase: 1-2.

Wisselende eerste helft

RKC Waalwijk startte goed aanvallend aan de wedstrijd en wist al snel wat kansen te creëren. Zo schoot Yassin Oukili van ver en dwong Michiel Kramer doelman Lars Unnerstall tot een redding na een kopbal. Ondanks de mogelijkheden viel de goal aan de andere kant. Na een fout op het middenveld werd Ricky van Wolfswinkel vrijgespeeld, die de bal langs doelman Etienne Vaessen schoof: 0-1. Na de tegentreffer had RKC het lastig en kwam het een aantal keren goed weg toen Joshua Brenet en Virgil Misidjan kansrijk waren, maar niet raak schoten. Uiteindelijk bleef de stand op 0-1 staan tot de rust.

Late tegentreffer doet RKC das om

Het tweede bedrijf begon met enkele kansen voor de Tukkers, waarna het spel voortkabbelde. Tot in de 74e minuut, toen Jens Odgaard ver buiten de zestien aan de linkerkant van het veld de Twentse doelman wist te verrassen. Dankzij een opspringende bal en de uitstekende linker van de Deen schoot hij de gelijkmaker tegen de touwen: 1-1! RKC leek geen genoegen te nemen met een gelijkspel en verscheen al snel daarna weer voor het doel via Saïd Bakari. De Twentse doelman redde echter in de korte hoek. Toch moest RKC uiteindelijk het hoofd buigen, toen de Geelblauwen de bal niet goed wegkregen en Dimitrios Limnios van dichtbij raakkopte. Het betekende een zure nederlaag voor RKC: 1-2.