RKC in regenachtig Nijmegen onderuit tegen NEC

RKC Waalwijk heeft vanmiddag in het oefenduel tegen NEC Nijmegen met 2-1 verloren. In Stadion De Goffert zorgde Ole Romeny voor een snelle achterstand van de Geelblauwen, waarna Mario Bilate de stand gelijktrok. Op slag van rust bracht Jordy Bruijn vanaf de strafschopstip de thuisploeg weer op 2-1, wat tevens de eindstand was.

In de eerste tien minuten lukte het voornamelijk de thuisploeg om meermaals het vijandelijke doel te vinden. Via Jordy Bruijn werden de Nijmegenaren gevaarlijk met vrije trappen en corners, maar tot dan toe waren deze telkens een prooi voor Kostas Lamprou. Toch was het NEC wat op voorsprong kwam. Lamprou bracht redding, maar wist de bal niet klemvast te pakken. Ole Romeny reageerde hierop alert en schoot zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

Kort hierna zorgde ook RKC voor het eerste doelgevaar. Via het tandem Bakari-Tahiri ging laatstgenoemde diep, maar de steekpass was een prooi voor doelman Norbert Alblas. Hierna kwamen beide ploegen allebei meerdere keren gevaarlijk opgestoomd vanuit het middenveld. Toch was het RKC dat de stand gelijk trok. Een uitstekende pass van Juriën Gaari viel precies achter de verdediging van NEC, waar Richard van der Venne goed was doorgelopen. De nummer 10 ging alleen op Alblas af, maar bleek niet zelfzuchtig. Hij bood de kans aan de meegelopen Mario Bilate, die voor open doel scoorde: 1-1.

Na de gelijkmaker werd RKC sterker en was het met name Lennerd Daneels die veelvuldig opkwam via de rechterkant. De Belg had meerdere goede voorzetten in huis, maar Bilate en Van der Venne werden allebei net niet gevonden.

Waar de eerste helft in een gelijke stand zou eindigen, veranderde NEC op slag van rust nog iets aan de score. Een hard schot uit de tweede lijn ging recht op Lars Nieuwpoort af, die de bal met de arm beroerde. Scheidsrechter Van der Eijk hierop naar de stip. Jordy Bruijn stuurde Lamprou de verkeerde hoek in: 2-1.

In het tweede bedrijf, waar Morad El Haddouti en Sebbe Augustijns in de ploeg waren gekomen, was het juist RKC dat begon met een overwicht. Op het uur spelen kreeg RKC een grote kans op de gelijkmaker. De goede vrije trap van Anas Tahiri bereikte het hoofd van Augustijns, maar Alblas tikte de bal tot corner. Uit de hierop volgende corner kreeg Van der Venne tot tweemaal toe een schietkans, maar hij vond in een woud van benen geen weg richting het doel.

NEC liet wat meer van zich spreken, waardoor er een open duel ontstond. Met name via nieuwkomers Rangelo Janga en Etien Velikonja werd er gevaar gesticht. Toch kwam de grootste kans van de wedstrijd op naam van RKC´er David Min. Een lange bal viel tussen doelman Alblas en Rens van Eijden, waarna de boomlange spits de bal handig over de keeper heen wipte. Min werd op de huid gezeten door Van Eijden, waarbij de doelkans van Min via de onderkant van de lat voor de lijn terug het veld in kwam. In de daarop volgende scrimmage wist NEC uiteindelijk weg te werken.

Na 90 minuten bleef de ruststand ongewijzigd, waardoor RKC en NEC het oefenduel eindigden met 2-1 in het voordeel van de Nijmegenaren. Aanstaande dinsdag spelen de Geelblauwen opnieuw een oefenduel, tijdens het trainingskamp tegen SDC Putten. Hierna volgt de thuiswedstrijd tegen Sparta Rotterdam, waarbij iedere seizoenkaarthouder een gratis ticket kan verzilveren. Lees hier alle informatie over de kaartverkoop.

Karakteristieken
RKC Waalwijk: Lamprou, Gaari, Meulensteen, Nieuwpoort, Lutonda, Anita, Van der Venne, Tahiri, Daneels, Bilate, Bakari

Wissels: Vaessen, M. Grim, Mulder, El Haddouti, Nöstlinger, Augustijns, Min, Langras, Wouters, David

NEC Nijmegen: Alblas, Van Rooij, Van Eijden, Odenthal, El Karouani, Barreto, Bruijn, Sellouf, Proper, Romeny, Fase

Wissels: Branderhorst, Schuurman, Lartey Sanniez, Vogelzang, Van Ottele, Beekman, Sturing, Velikonja, Janga

Geel: Juriën Gaari (RKC)