RKC-internationals: Damascan sluit interlandperiode af met nederlaag

Tijdens deze interlandperiode zijn meerdere RKC’ers uitgevlogen om de kleuren van hun land te verdedigen. Woensdagavond stond er voor Vitalie Damascan (Moldavië) een wedstrijd op het programma, terwijl zondag Vurnon Anita en Juriën Gaari (beiden Curaçao) speelden, net als Saïd Bakari (Comoren) en Ahmed Touba (Algerije) op maandag.

Vitalie Damascan

Moldavië speelde woensdagavond de laatste wedstrijd in de WK-kwalificatie deze interlandperiode. Thuis tegen Israël moest de zware nederlaag tegen Denemarken worden weggepoetst, maar helaas werd er ook van Israël verloren. De Moldaven gingen goed van start via Catalin Carp, maar na de gelijkmaker van PSV'er Eran Zahavi en een rode kaart voor Nicolaescu was het verzet gebroken. Via Solomon, Dabbur en Natcho werd het uiteindelijk 1-4.

Vitalie Damascan begon op de bank en kreeg ook geen invalbeurt. 5 juni staat er een nieuwe interland gepland, vriendschappelijk tegen Azerbeidjan.

Moldavië - Faeröer Eilanden1-1
Denemarken - Moldavië8-0
Moldavië - Israël1-4
Ahmed Touba

Het laatste kwalificatieduel voor de Africa Cup van Algerije ging om des keizers baard. Waar Les Verts zich al eerder hadden geplaatst, wist tegenstander Botswana dat er geen eindtoernooi in zat. Het kwaliteitsverschil was dan ook te merken. Na een 1-0 ruststand kwamen de Algerijnen in de tweede helft pas echt goed op stoom. Uiteindelijk werd het door Mandi, Feghouli, Mahrez, Bounedjah en Boulaya 5-0 voor de regerend winnaar van de Africa Cup.

Algerije eindigt daarmee als groepswinnaar en plaast zich glansrijk voor het eindtoernooi in 2022. RKC'er Ahmed Touba kwam deze wedstrijd niet in actie en moet dus nog even geduld hebben voor zijn debuut namens Algerije.

Zambia - Algerije3-3
Algerije - Botswana5-0
Saïd Bakari

Ook de Comoren hebben de kwalificatiereeks voor de Africa Cup afgesloten. Daar waar vorige week deelname al werd veiliggesteld tegen Togo, ging het uitduel tegen Egypte om de groepswinst. In de eerste helft werd echter al snel duidelijk dat de Comoren als tweede zouden eindigen, getuige de 4-0 ruststand. Die stand zou uiteindelijk ook de eindstand betekenen.

Bakari startte opnieuw als basisspeler en maakte de 90 minuten vol. Als linksback stond hij tegenover Mohamed Salah, ster van Liverpool. Voor de Comoren is het nu zaak om zich voor te gaan bereiden op het eerste eindtoernooi in haar historie.

Comoren - Togo0-0
Egypte - Comoren4-0
Vurnon Anita & Juriën Gaari

Curaçao heeft ook haar tweede WK-kwalificatieduel deze interlandperiode weten te winnen. Met opnieuw Vurnon Anita en Juriën Gaari in de basis werd er met 1-2 gewonnen tegen Cuba. Beide RKC'ers maakten de 90 minuten vol.

De ploeg van bondscoach Guus Hiddink kwam na twaalf minuten al op voorsprong, nadat Leandro Bacuna de buitenspelval ontliep en oog-in-oog met de Cubaanse doelman rustig bleef. Cuba deed echter iets terug met een mooie goal. Onel Hernandez schoot vanaf randje 16 hard raak in de kruising. Toch stond de eindstand nog voor de rust op de borden. Oud-RKC'er Charlison Benschop maakte de winnende treffer: 1-2.

Curaçao is hiermee de WK-kwalificatiereeks uitstekend begonnen. Op 5 juni staat de volgende interland gepland, Korsou speelt dan uit tegen de Britse Maagdeneilanden.

Curaçao - Saint Vincent & the Grenadines5-0
Cuba - Curaçao1-2