RKC-internationals: Touba debuteert in selectie Algerije, Bakari kan historie schrijven

Tijdens de komende interlandperiode vliegen er weer meerdere RKC’ers uit om de kleuren van hun land te gaan verdedigen. De komende periode zullen Ahmed Touba (Algerije), Saïd Bakari (Comoren), Vitalie Damascan (Moldavië), Vurnon Anita en Juriën Gaari (beiden Curaçao) zich melden bij de nationale elftallen.

Ahmed Touba

Ahmed Touba speelde meerdere jaren in de jeugdelftallen van België, maar ontving onlangs een uitnodiging voor de nationale ploeg van Algerije. De centrale verdediger voerde diverse gesprekken met beide bonden en besloot zijn ja-woord te geven aan Les Fennecs, de A-selectie van Algerije.  

Het land speelt de komende week in het kader van kwalificatie voor de Africa Cup twee duels, uit tegen Zambia en thuis tegen Botswana. Algerije staat na tien punten uit vier duels bovenaan in de kwalificatiepoule en is zo goed als zeker van deelname aan het eindtoernooi. Algerije is titelhouder van de Africa Cup, nadat de meest recente editie werd gewonnen.

RKC Waalwijk is trots om een A-international te leveren aan één van de grootste voetballanden van Afrika. We wensen Ahmed dan ook veel succes in de komende duels!

Zambia - Algerije25 maart, 20.00 uur
Algerije - Botswana29 maart, 21.00 uur
Saïd Bakari

Voor Saïd Bakari staan er tijdens de interlandperiode ook twee duels in de Africa Cup-kwalificatie op de planning. Met de Comoren speelt hij eerst thuis tegen Togo. Vier dagen later staat er een uitwedstrijd tegen Egypte op de rol.

Bakari kan deze interlandperiode geschiedenis schrijven met de Comoren. De Comoren hebben in deze twee wedstrijden namelijk genoeg aan één punt voor de eerste deelname aan de Africa Cup ooit. De eilandengroep is met acht punten momenteel gedeeld koploper in de poule. Mochten beide wedstrijden verloren gaan, dan is kwalificatie alsnog een zekerheid mits Egypte niet verliest van Kenia.

Comoren - Togo25 maart, 14.00 uur
Egypte - Comoren29 maart, 18.00 uur
Vurnon Anita & Juriën Gaari

Voor Vurnon Anita wordt het de eerste keer dat hij de kleuren van Curaçao gaat vertegenwoordigen. Door nieuwe regelgeving vanuit de FIFA was het mogelijk om, met drie interlands voor Oranje op zak, toch te switchen naar zijn geboorteland. Anita, geboren in Willemstad, kan dus komende week zijn debuut maken. Dat Juriën Gaari is opgeroepen wordt ondertussen al een zekerheidje. Tot dusver speelde de rechtsback zeventien interlands namens Curaçao.

Curaçao gaat zich onder leiding van bondscoach Guus Hiddink zich proberen te kwalificeren voor het WK van 2022, te beginnen met de komende kwalificatieduels. De tegenstanders van Anita en Gaari zijn Saint Vincent & de Grenadines (thuis) en Cuba (uit). Naast deze drie landen zitten ook de Britse Maagdeneilanden en Guatemala in dezelfde groep als Curaçao. Alleen de nummer één van de groep kwalificeert zich voor de volgende fase van het kwalificatietoernooi.

Curaçao - Saint Vincent & the Grenadines26 maart, 01.00 uur
Cuba - Curaçao28 maart, 22.00 uur
Vitalie Damascan

Vitalie Damascan speelt met Moldavië maar liefst drie interlands in de komende periode, allemaal in het kader van de kwalificatie voor het WK van 2022. Achtereenvolgens zijn de Faeröer Eilanden (thuis), Denemarken (uit) en Israël (thuis) de tegenstanders.

Het zijn de eerste duels richting het wereldkampioenschap. Alleen de nummer één uit de groep plaatst zich direct voor het eindtoernooi. De nummer twee gaat richting play-offs. Naast bovengenoemde landen bestaat groep F ook nog uit Schotland en Oostenrijk.

Moldavië - Faeröer Eilanden25 maart, 20.45 uur
Denemarken - Moldavië28 maart, 18.00 uur
Moldavië - Israël31 maart, 20.45 uur