RKC-internationals: Panama over twee duels te sterk voor Curaçao

Tijdens deze interlandperiode zijn meerdere RKC’ers uitgevlogen om de kleuren van hun land te verdedigen. Ahmed Touba (Algerije), Saïd Bakari (Comoren), Vitalie Damascan (Moldavië), Vurnon Anita en Juriën Gaari (Curaçao) spelen in juni allemaal interlandvoetbal.

Vurnon Anita & Juriën Gaari

Curaçao heeft in het eerste play-offduel tegen Panama met 2-1 verloren. Zowel Vurnon Anita als Juriën Gaari startten in de basis, maar kwamen via Panama's Quintero en Waterman in de tweede helft op een 2-0 achterstand. Het was Rangelo Janga die drie minuten voor tijd de belangrijke uitgoal maakte.

Het bleek echter niet genoeg. Op Curaçao bleef de return steken op 0-0, waardoor Panama aan de 2-1 voldoende had om de laatste kwalificatieronde te bereiken. De Panamezen mistte bovendien ook nog een strafschop, via Edgar Barcenas. Zowel Anita als Gaari speelden 90 minuten mee, maar de WK-droom eindigt voor Curaçao helaas in de play-offronde.

Britse Maagdeneilanden - Curaçao0-8
Curaçao - Guatemala0-0
Panama - Curaçao2-1
Curaçao - Panama0-0
Saïd Bakari

Na een historische kwalificatie voor de Africa Cup beginnen de Comoren langzaam maar zeker toe te werken naar hun eerste eindtoernooi ooit. Te beginnen met deze maand, waarin er drie oefenduels worden afgewerkt. Saïd Bakari zal zich over enkele dagen bij de selectie voegen, waarna er wordt gespeeld tegen Irak, Senegal en Libanon.

Irak - Comoren21 juni, 19.00 uur
Comoren - Senegal24 juni, 16.00 uur
Comoren - Libanon27 juni, 16.00 uur
Ahmed Touba

Ahmed Touba heeft in het vriendschappelijke duel tegen Mauritanië zijn officiële debuut gemaakt voor de nationale ploeg van Algerije. Centraal achterin speelde Touba 76 minuten mee en verzorgde hij direct een assist in de met 4-1 gewonnen wedstrijd. Namens Algerije scoorden Feghouli (2x), Ounas en Bounedjah.

Tegen Mali startte Touba op de bank en kwam hij dit duel ook niet in actie. Hij zag Algerije wel winnen, door een goal van Manchester City-ster Riyad Mahrez.

Tegen Tunesië startte Touba opnieuw op de bank, maar zij hij Algerije andermaal winnen. Door doelpunten van Bounedjah en Mahrez sluiten Touba en zijn ploeggenoten de interlandperiode ongeslagen af. Voor de centrale verdediger zal het een gedenkwaardige periode zijn, door zijn officiële debuut voor Les Fennecs.

Algerije - Mauritanië4-1
Algerije - Mali1-0
Tunesië - Algerije0-2
Vitalie Damascan

Afgelopen donderdag 3 juni speelde Vitalie Damascan met Moldavië in het Duitse Paderborn, waar Turkije zich aan het voorbereiden is op het EK. De spits speelde 67 minuten mee en zag zijn ploeg met 2-0 verliezen, door goals van Burak Yilmaz en Cengiz Under.

In het tweede oefenduel startte de spits opnieuw in de basis en liet hij van zich spreken. In de achtste minuut scoorde hij namelijk het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor Moldavië wist te winnen van Azerbeidzjan.

Turkije - Moldavië2-0
Moldavië - Azerbeidzjan1-0