Matúš Bero
  • 71'
    Riechedly Bazoer
    1 : 0

Ons RKC heeft een verdiend punt overgehouden aan de lastige uitwedstrijd tegen Vitesse. De Geelblauwen kwamen in de tweede helft nog op achterstand door een goal van Riechedly Bazoer, maar binnen vijf minuten stond het weer gelijk. Richard van der Venne tekende met een heerlijke afstandsknal voor de 1-1, dat later ook de einduitslag zou zijn.

Schaarse kansen

Het eerste wapenfeit kwam op naam van de Waalwijkers. Finn Stokkers testte Remko Pasveer in de korte hoek, maar de keeper bracht goed redding. Eén minuut later wist Loïs Openda namens Vitesse vroeg in de wedstrijd wel het net te vinden, maar na tussenkomst van de VAR werd er buitenspel geconstateerd. RKC ontliep dus een vroege achterstand in Arnhem.

Het spel golfde in de eerste helft hierna op en neer en beide ploegen wilde er echt een wedstrijd van maken. Grote kansen waren echter wel schaars voor beide doelen. Oussama Tannane was nog het gevaarlijkst met een harde poging van afstand, maar Kostas Lamprou tikte de inzet knap uit het doel. Hierdoor eindigde de eerste helft zoals hij begon: 0-0.

Verdiende gelijkmaker

De tweede helft ging op dezelfde voet verder. Er werd door beide ploegen strijd geleverd, zonder dat het echt grote mogelijkheden opleverde. Eli Dasa kreeg de eerste kans, nadat hij het met een volley probeerde. Lamprou stond echter goed in de weg. Ook RKC hoefde hierna niet lang te wachten op haar kans. Een snelle combinatie tussen Van der Venne en Thijs Oosting werd met de vingertoppen gekeerd door Remko Pasveer.

Waar de verdediging van ons RKC de hele wedstrijd al goed stond kregen de Waalwijkers werkelijk uit het niets een doelpunt tegen. Een voorzet van Bazoer vloog achter Lamprou in de verre hoek: 1-0. Ondanks de achterstand bleef RKC knokken. Dit leverde dan ook de verdiende gelijkmaker op. Richard van der Venne haalde vanaf 20 meter verwoestend uit en schoot heerlijk raak in de kruising: 1-1! Vitesse zette in de slotfase nog aan en werd via meerdere corners nog dreigend, maar gescoord werd er niet meer. Hierdoor neemt ons RKC een verdiend punt mee uit Arnhem.