FC Emmen
  • 90'
    Ahmed Touba
    1 : 0

Ons RKC heeft zichzelf een heerlijke start van het carnavalsweekend bezorgd. In de laatste minuut van de officiële speeltijd was het Ahmed Touba die verwoestend uithaalde en de Waalwijkers met drie punten het carnavalsweekend in schoot.

Overwicht

In het unieke carnavalstricot begonnen de Waalwijkers aan het duel. RKC schreef de eerste kans van de wedstrijd op haar naam. Een indraaiende corner van Thijs Oosting werd door niemand aangeraakt en schoot door tegen de binnenkant van de paal. Enkele minuten later trok Ola John naar binnen, maar doelman Michael Verrips wist diens inzet te keren. Even later kreeg diezelfde John na een fout in de defensie van de bezoekers nog een mogelijkheid. Wederom wist de doelman redding te brengen en kon Oosting de rebound niet benutten. Zo was de openingsfase van dit belangrijke duel voor de thuisploeg.

RKC maakte het spel in de eerste helft en de Emmenaren probeerden er in de tegenstoot uit te komen. Toch waren de beste kansen voor de Geelblauwen. De volgende grote mogelijkheid was opnieuw voor Thijs Oosting die na een snelle rush van Daneels de bal voor zijn voeten kreeg, alleen zag hij zijn poging door Miguel Araujo geblokt worden. Niet veel later kwam de bal via wederom een goede rush van Daneels via Ola John bij Saïd Bakari. De poging van de rechtsback werd net voorbij de linkerpaal geschoven. De Waalwijkers hadden het betere van het spel in het eerste bedrijf, maar aangezien de doelpunten uitbleven gingen de ploegen met een 0-0 tussenstand de rust in.

Extremis

Na de theepauze was de eerste kans voor de bezoekers. Een lange bal van Keziah Veendorp werd door De Leeuw op waarde geschat. Zijn aanname was goed, maar schoot vervolgens hard en hoog over. RKC kwam wat stroef uit de kleedkamers. Na een klein uur spelen viel de eerste mogelijkheid in de tweede helft te noteren. Helaas kopte Melle Meulensteen een vrije trap van Oosting net over het doel van de bezoekers.

Daarna volgde een stormvloet aan kansen voor de Waalwijkers. Van der Venne kreeg een grote mogelijkheid, maar raakte de bal niet goed. Een poging van Meulensteen werd met de voet gekeerd door doelman Verrips en na een knappe combinatie over links kwam de ingevallen Finn Stokkers net een teenlengte te kort.

De tijd begon voor beide ploegen te dringen. Een punt was voor ons RKC en voor FC Emmen namelijk allebei niet voldoende. Met de ingevallen Sylla Sow, Finn Stokkers en Vitalie Damascan moest de drie punten gepakt worden. In de dying seconds van de officiële speeltijd was het Ahmed Touba die het deed voor de Geelblauwen. Met een afvallende bal bedacht hij zich geen seconde en haalde verwoestend uit: 1-0! Hierdoor beleeft ons RKC een heerlijke start van het carnavalsweekend.

Geelblauwen, wij wensen jullie een hele fijne carnaval toe! Alaaf!