0 : 1
  • 72'
    Mustafa Saymak
    1 : 1

Ons RKC heeft vandaag de punten gedeeld in het treffen met PEC Zwolle. De Geelblauwen benutten de eerste de beste kans via Ahmed Touba, maar PEC kwam na ruim 70 minuten op gelijke hoogte door Mustafa Saymak. Zo neemt ons RKC een punt mee naar Waalwijk vanuit een koud Zwolle.

Kickstart

RKC kende een echte kickstart in Zwolle. Na vier minuten kregen de Geelblauwen een vrije trap. Via Vurnon Anita en Richard van der Venne kwam de bal terecht bij verdediger Sam Kersten, maar hij werd eenvoudig op zij gezet door Ahmed Touba. Oog in oog met Xavier Mous schoot de centrale verdediger eenvoudig raak: 0-1! Het perfecte begin voor RKC met de eerste doelpoging van de wedstrijd.

In het eerste kwart bleven voor beide ploegen hierna grote kansen uit. PEC Zwolle kwam niet verder dan twee afstandspogingen van Virgil Misidjan en Thomas Lam. RKC was juist dichtbij een verdubbeling van de score toen Rico Strieder de lage voorzet van Lennerd Daneels op zijn eigen lat gleed.

Ons RKC nam in het verloop van de eerste helft het initiatief in handen en voetbalde een aantal keer goed onder de Zwolse druk uit. Omdat Manuel Benson en Thomas Buitink namens PEC nog het zijnet raakten en een grote mogelijkheid voor Richard van der Venne onbenut bleef, werd er niet meer gescoord. Hierdoor gingen de Geelblauwen met een 0-1 voorsprong de rust in.

Gelijkmaker

In de tweede helft zocht PEC Zwolle nadrukkelijk de gelijkmaker en had het ook overwicht in de wedstrijd. RKC trachtte in de omschakeling dreigend te worden, wat via Thijs Oosting bijvoorbeeld goed lukte. Hij lanceerde zichzelf goed met een prima passeerbeweging en stuurde daarna Daneels weg. Zijn schot belandde echter in het zijnet.

De thuisploeg drong gedurende de tweede helft steeds meer aan. RKC stond echter wel compact en gaf weinig weg. Zo was de eerste echte mogelijkheid voor Misidjan na ruim één uur voetbal, maar Kostas Lamprou bracht redding. Niet veel later moest de Griekse doelman alsnog het hoofd buigen. Saymak bedacht zich geen moment toen de afvallende bal zijn kant op kwam. Met een hard schot in de hoek liet hij Lamprou kansloos: 1-1.

In de slotfase probeerden beide ploegen nog de drie punten uit het vuur te slepen en was het de thuisploeg die daarin de meeste dreiging leverde. In de slotminuten was er nog een gevaarlijk moment in de Waalwijkse defensie, toen Lamprou het schot van Benson Manuel los liet. Misidjan was er als de kippen bij om af te ronden, maar de doelman herstelde zich met een prima redding. Hierdoor neemt RKC voor de tweede week op rij een punt mee terug naar Waalwijk.