Finn Stokkers
    1 : 1
  • 90'
    Destan Bajselmani

RKC Waalwijk en PEC Zwolle hebben vandaag met 1-1 gelijkgespeeld in het eigen Mandemakers Stadion. In de tweede helft opende Eliano Reijnders de score voor de bezoekers. In de laatste minuten wist de ingevallen Finn Stokkers de gelijkmaker over de streep te trekken.

Brilstand

De eerste grote kans kwam op naam van de bezoekers. Een corner van oud-RKC’er Clint Leemans bleef hangen en werd van dichtbij overgeschoten door Destan Basjelmani. Ook Leemans zelf probeerde het van afstand, maar zijn inzet werd goed gekeerd door Lamprou.

Ook de tweede mogelijkheid van de wedstrijd kwam op naam van de bezoekers. Jesper Drost probeerde de bal na een voorzet binnen te werken, maar Ahmed Touba was van grote waarde en haalde de bal van de lijn. Hierna kwam ons RKC beter in de wedstrijd. Dit resulteerde in een goede poging van Anas Tahiri, maar zijn afstandsschot vloog net over. Namens PEC Zwolle was in het restant van de eerste helft Leemans nog het dichtst bij een doelpunt. Zijn inzet belandde op de buitenkant van de paal, waardoor de kleedkamers werden opgezocht met een 0-0 ruststand.

Stokkers

In de tweede helft koos Fred Grim voor nieuwe energie in de ploeg. Cyril Ngonge werd in de rust vervangen door Lennerd Daneels. In het eerste kwartier van de tweede helft vielen er weinig kansen te noteren. Na een uur werd Vitalie Damașcan gevaarlijk voor de Geelblauwen met een knappe omhaal, maar Michael Zetterer wist redding te brengen. Enkele minuten later werd ook PEC gevaarlijk middels een afstandsschot van Yuta Nakayama. Deze poging zou nog geen doel treffen, maar even later was het wel raak voor de bezoekers. RKC kreeg de bal niet weg in de verdediging, waarna PEC de bal overnam en via een combinatie door de as van het veld kwam voor de voeten van Eliano Reijnders die de kans benutte: 0-1.

RKC probeerde snel de aansluiting met Zwolle weer te vinden en hiervoor kwamen Morad El Haddouti en Richard van der Venne in de 70e minuut het veld in. Een gevaarlijke voorzet van El Haddouti bereikte bijna de vrijstaande Daneels, maar die wist de bal net niet met het hoofd te raken. Een kleine tien minuten voor het einde kwamen ook nog Ola John en Finn Stokkers binnen de lijnen. Een slotoffensief werd ingezet en dit betaalde zich uit in de laatste officiële minuten van de wedstrijd. Lennerd Daneels gaf de bal strak voor en Finn Stokkers kopte goed raak: 1-1.

Beide ploegen waren in de slotfase nog dichtbij een treffer. Voor de bezoekers was Slobodan Tedic dicht bij een doelpunt, maar zijn poging ging voorlangs. In de slotseconden kreeg RKC nog een vrije trap. De voorzet van El Haddouti vond Stokkers in kansrijke positie, alleen ging zijn inzet over het doel van Zetterer. Hierdoor werden de punten gedeeld en bezet ons RKC na vijf speelronden de 13e plek op de ranglijst.