RKC sluit eerste seizoenshelft af in Sittard

Morgen, 22 december om 16.30 uur, speelt ons RKC alweer de laatste wedstrijd van het jaar 2020, uit tegen Fortuna Sittard. Een belangrijk duel voor beide ploegen, aangezien het verschil tussen de Geelblauwen en de Limburgers slechts drie punten is. RKC is er dan ook alles aan gelegen om 2020 positief af te sluiten.

RKC Waalwijk

Slecht twee dagen geleden werd de vorige wedstrijd afgewerkt. In eigen huis kwam nummer twee PSV op bezoek. RKC liet in de beginfase tegen de Eindhovenaren goed voetbal zien, wat resulteerde in een grote kans voor Anas Tahiri. Echter keken de Geelblauwen na een kwartier tegen een 0-2 achterstand aan. Waar RKC mogelijkheden kreeg op de aansluitingstreffer, bezegelde Dumfries met een makkelijk gegeven penalty het lot van de wedstrijd. In de slotfase brachten Finn Stokkers en Noni Madueke de eindstand op 1-4. Met de verliespartij is RKC momenteel terug te vinden op de dertiende plaats, met twaalf punten.

Fortuna Sittard

De stijgende lijn die RKC in november te pakken had, heeft Fortuna in december. Na overwinningen op Willem II (3-2) en Heracles Almelo (1-2), pakten de Limburgers afgelopen weekend een knap punt in Utrecht (1-1). Daarmee heeft Fortuna momenteel de onderste plekken verlaten en staat het met negen punten één plek onder RKC, op de dertiende plaats. Fortuna heeft zich in de zomer niet onberoerd gelaten en haalde een flink aantal versterkingen. Zo beschikken Mats Seuntjens en Ben Rienstra over flink wat Eredivisie-ervaring en hebben ze met onder andere Sebastian Polter, Zian Flemming, George Cox en oude bekende Emil Hansson scorend vermogen in huis.

Balans

RKC en Fortuna Sittard troffen elkaar in alle competities tot dusver 25 keer. Achtmaal wonnen de Geelblauwen, even vaak stapten de Limburgers winnend van het veld en negen keer werd er gelijkgespeeld. De laatste overwinning in Sittard is van 30 oktober 2016. Door een vroeg doelpunt van Johan Voskamp werd het 0-1. Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in 3-2 voor Fortuna. De man van de wedstrijd van destijds met twee doelpunten draagt nu echter het Geelblauw: Vitalie Damascan.

Arbitrage

De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Marc Nagtegaal. Zijn assistenten langs de lijn zijn de heren Van de Ven & Bodde en de rol van vierde official wordt vervuld door de heer Hensgens. De VAR tijdens de wedstrijd is de heer Cantineau en hij wordt bijgestaan door de heer Van Zuilen als AVAR.

Live

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Fortuna Sittard zal dinsdag vanaf 16.30 uur live te zien zijn op FOX Sports 1. Dit kanaal is te zien door klanten van KPN (kanaal 14), Ziggo (kanaal 421) en T-Mobile (kanaal 150). Daarnaast zal er ook een liveverslag worden bijgehouden via ons eigen Twitter- en Instagramkanaal over alles wat er op het veld gebeurt. Ook via het radioverslag van Langstraat FM (106.8) is de wedstrijd live te volgen.

RKC TOTO Tip

Maak Fortuna Sittard - RKC Waalwijk nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 8,60x je inzet terug:

Half Time/Full Time: Gelijkspel/RKC Waalwijkx 8,60

Speel bewust 18+