RKC gaat belangrijk thuisduel tegen Sparta tegemoet

Morgenavond (21.00 uur) ontvangt RKC Sparta uit Rotterdam. Zowel voor de Geelblauwen als de Kasteelheren een belangrijk duel om afstand te nemen van de onderste regionen op de ranglijst.

RKC Waalwijk

RKC kon afgelopen weekend de goede resultaten tegen Heracles Almelo, PEC Zwolle en Feyenoord helaas geen goed vervolg geven in Alkmaar. AZ bleek met 3-0 te sterk en RKC wist geen vuist te maken tegen de ploeg van Arne Slot. Hiermee bezetten de Geelblauwen momenteel de dertiende plek op de ranglijst.

Sparta Rotterdam

Ook Sparta kende een verliespartij. Op Het Kasteel was sc Heerenveen te sterk met 1-4, na een 0-3 ruststand. De Spangenaren wachten nog op de eerste overwinning van het seizoen en behaalden tot dusver drie punten door gelijke spelen tegen AZ, Feyenoord en Heracles Almelo. Hiermee staat Sparta zeventiende. Gezien het feit dat RKC met vijf punten op de dertiende plek staat, maakt direct duidelijk dat voor beide ploegen een overwinning goud waard zou zijn.

Balans

De Waalwijkers gingen er in de 24 ontmoetingen in het eigen Mandemakers Stadion het vaakst met de winst vandoor. Veertien keer hielden de Brabanders drie punten over aan het duel. Drie keer wisten de Spartanen de punten mee terug te nemen naar Rotterdam, waaronder de vorige editie. In februari eerder dit jaar werd het 0-1. Afgelopen zomer troffen beide ploegen elkaar al in de voorbereiding. Toen hielden zij elkaar in balans met een 1-1 gelijkspel, waarbij Anas Tahiri met een kopbal trefzeker was.

Arbitrage

De laatste wedstrijd van de zaterdagavond staat onder leiding van de heer Ingmar Oostrom. Hij zal daarbij worden geassisteerd door de heren Van Dongen en Koopman. De vierde official tijdens deze wedstrijd zal de heer Dröge zijn en de rollen van VAR en AVAR worden ingenomen door de heren Bos en Bodde.

Live

RKC Waalwijk – Sparta Rotterdam zal live te zien zijn op FOX Sports 1 voor KPN- (kanaal 421), Ziggo- (kanaal 14) en T-Mobile-klanten (kanaal 150). Ook zal er via ons eigen Twitter- en Instagram-account live verslag worden gedaan, net als via de radio bij Langstraat FM (106.8).

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk - Sparta Rotterdam nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 3,05x je inzet terug:

RKC wint en scoort eerste doelpunt3,05 x

Speel bewust 18+