• 52'
    Michiel Kramer
  • 58'
    John Goossens

RKC Waalwijk heeft een enorm vervelende nederlaag geleden bij de aftrap van 2021. Tegen ADO Den Haag werd er door een doelpunt van Boy Kemper met 0-1 in het eigen Mandemakers Stadion verloren.

Spanning

Het was in de openingsfase te merken dat er bij beide ploegen spanning in de benen zat. Enkel via doorgeschoten voorzetten en vrije trappen werden beide ploegen gevaarlijk voor het doel. Zo kon Richard van der Venne net niet aan de bal komen en aan Haagse zijde was het Boy Kemper die een paar centimeter te kort kwam uit de vrije trap van Marko Vejinovic. ADO gooide hierna de schroom van zich af, wat na zeventien minuten resulteerde in de openingstreffer. Kemper werd in de as aangespeeld, kon draaien en schoot met een volley raak. Kostas Lamprou zat nog wel aan de bal, maar kon niet voorkomen dat de stand 0-1 werd.

RKC leek hierna een snelle kans te krijgen op de gelijkmaker. Van der Venne legde af op Lennerd Daneels, die met rechts de verre hoek zocht. Zijn schot werd echter geblokt via de elleboog van een ADO-speler. Scheidsrechter Gözübüyük legde de bal echter niet op de stip. Verder was het een erg moeizame eerste helft van Waalwijkse zijde. Op een rush van Ahmed Touba na, kwam RKC er moeilijk doorheen. Hierdoor gingen de Geelblauwen met een 0-1 achterstand de kleedkamers in.

Sta-in-de-weg

In de tweede helft kwam RKC beter uit de kleedkamer, wat kort hierna resulteerde in een doelpoging van James Efmorfidis. Luuk Koopmans tikte de bal echter naast. De Geelblauwen voetbalden meer naar voren. Zo kon ook Richard van der Venne uithalen van achttien meter, maar zijn poging ging over. Enkele minuten later kregen uit een vrije trap ook Finn Stokkers en diezelfde Van der Venne een grote mogelijkheid, maar mistten zij net de bal.

Inmiddels begon de tijd te dringen en was het de ingevallen Sylla Sow die knap wegdraaide bij zijn directe tegenstander en zijn geluk beproefde, maar Koopmans voorkwam de gelijkmaker. De Haagse goalie bleek met meerdere reddingen een sta-in-de-weg. In de laatste minuten van de officiële speeltijd kreeg Saïd Bakari nog een goede mogelijkheid, maar wederom stond hij in de weg. In de dying seconds van de liefst negen minuten durende blessuretijd kreeg Thierry Lutonda nog een enorme mogelijkheid. Een ingestudeerde vrije trap kwam panklaar voor vrijstaande linksback, maar hij schoot jammerlijk in het zijnet. Hierdoor kent ons RKC een teleurstellende start van 2021.