RKC Waalwijk wil tegen Fortuna Sittard belangrijke slag slaan

Morgenavond, 23 januari (20.00 uur), trapt ons RKC in het eigen Mandemakers Stadion af tegen Fortuna Sittard. Vooraf staat al vast dat de belangen groot zijn. Waar de Geelblauwen afstand willen nemen van de concurrentie, hopen de Limburgers juist de aansluiting te behouden.

RKC Waalwijk

De mannen onder leiding van Joseph Oosting zijn het jaar goed begonnen. Met een uitoverwinning in Deventer en het behalen van de kwartfinale van de TOTO KNVB Beker tegen ADO Den Haag afgelopen dinsdag kon de start van 2022 niet beter. RKC wil deze lijn natuurlijk doortrekken tegen Fortuna Sittard. Een blik op de ranglijst laat direct de belangen zien. Met een verschil van zes punten op Fortuna kunnen er bij een overwinning goede zaken worden gedaan.

Fortuna Sittard

Waar Fortuna Sittard vorig seizoen op een keurige elfde plaats eindigde, gaat het vooralsnog minder soepel. Momenteel wordt de zeventiende plaats bezet gehouden. De tweede seizoenshelft ging voor de club uit Sittard afgelopen weekend niet ideaal van start. Ondanks een late aansluitingstreffer van Ben Rienstra, wisten ze niet te winnen van AZ. Daarmee blijven ze steken op dertien punten uit negentien wedstrijden. 

De Limburgers hebben zich afgelopen periode wel versterkt met een nieuwe doelman. Michael Verrips, die vorig seizoen onder de lat stond bij FC Emmen, is overgekomen van Sheffield United. 

Balans

In de eredivisie troffen de twee ploegen elkaar dertien keer eerder in het Mandemakers Stadion. Vier keer wist RKC Waalwijk te winnen, vijf keer eindigde het duel onbeslist en vier keer nam Fortuna de volle buit mee naar huis. Eerder dit seizoen werd het in Sittard 2-2. Michiel Kramer was toen twee keer trefzeker voor ons RKC, helaas was dat dus niet voldoende voor de overwinning.

Bekijk hier de samenvatting van de wedstrijd tegen Fortuna Sittard nog eens terug!

Arbitrage

Gözübüyük is de leidsman van de wedstrijd morgen, hij wordt geassisteerd door de heren Van Zuilen en Balder. De vierde official is de heer Pérez. In Zeist zitten de heren Van der Eijk en Van Vlokhoven als VAR en AVAR.

Live

RKC Waalwijk – Fortuna Sittard is zondagavond 20.00 uur live te zien op ESPN 1! De wedstrijd is bovendien ook te beleven via ons Twitter-verslag. Daarnaast kunt u het duel ook live volgen via Langstraat FM (106.8).

TOTO WedWekker

Speel mee met de TOTO WedWekker en win!

Michiel Kramer scoort met het hoofdx 7,50

Speel bewust 18+