RKC Waalwijk start spannend competitieslot tegen AZ

RKC Waalwijk speelt dit weekend weer eens thuiswedstrijd in de Eredivisie. Dat doet het helaas nog steeds zonder haar supporters, zo werd gisteren duidelijk. De ploeg van Fred Grim ontvangt zaterdagavond AZ (20.00 uur), de huidige nummer drie van de competitie. Beide ploegen hebben nog genoeg om voor te spelen.

RKC Waalwijk

Onderin de Eredivisie is het razend spannend. Na de nederlaag bij Willem II staan de Geelblauwen nog altijd veertiende, maar het gat met de Tilburgers is slechts één punt. Daarnaast is FC Emmen om de hoek komen kijken. Het gat tussen de nummer zestien en RKC bedraagt twee punten. Daarachter staan nog VVV-Venlo en ADO Den Haag, met respectievelijk vier en tien punten achterstand.

AZ

Ook voor AZ geldt dat de laatste vier competiteduels niet voor niets zijn. De Alkmaarders zijn met PSV in een felle strijd verwikkeld om plek twee. Afgelopen weekend moest AZ haar meerdere erkennen in Ajax (2-0), waardoor het de Eindhovenaren zag uitlopen naar drie punten. De formatie van trainer Pascal Jansen zal er dus in Waalwijk alles aan willen doen om de druk vol op PSV te houden en tegelijkertijd Vitesse van zich af te slaan. 

Balans

Tot op heden speelden RKC Waalwijk en AZ 31 keer tegen elkaar. Daarvan wist RKC Waalwijk er acht te winnen en twee keer eindigde het duel in een gelijkspel. Daarnaast wist AZ dus 21 keer te winnen. In het seizoen 2012/2013 wist RKC Waalwijk voor het laatst in het Mandemakers Stadion te winnen van de Alkmaarders. Het werd 2-1, dankzij twee doelpunten van Mart Lieder. Eerder dit seizoen werd het 3-0 in Alkmaar, door doelpunten van Calvin Stengs en Albert Gudmundsson (2x).

Bekijk hieronder de samenvatting uit 2005, met een 2-1 overwinning door doelpunten van Thomas Vermaelen en Robert Fuchs.

Arbitrage

De wedstrijd staat zaterdagavond onder leiding van Dennis Higler. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Richard Polman en Erik Kleinjan. De vierde official van dienst is Robin Hensgens. De heren Perez en Brondijk zijn vanuit Zeist actief als VAR en AVAR.

Live

Het treffen tussen RKC Waalwijk en AZ is zaterdag vanaf 20.00 uur live te zien op ESPN 1, het kanaal dat gratis te bekijken is voor klanten van KPN en T-Mobile. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet ook live verslag van het duel.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk - AZ nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 12.00 x je inzet terug.

Oosting scoort en wintx 12.00

Speel bewust 18+