Wedstrijden Betaald Voetbal niet uitgesteld

Het kabinet maakte afgelopen vrijdag bekend dat de wedstrijden in het betaald voetbal de komende drie weken zonder publiek moeten worden gespeeld. Dit in het kader van de nieuwste coronamaatregelen. Waar RKC Waalwijk voldoende mogelijkheden zag om de wedstrijden te verzetten, heeft men helaas anders besloten.

Op verzoek van de clubs heeft de KNVB samen met de Eredivisie CV en de Keuken Kampioen Divisie onderzocht of – in plaats van in lege stadions te spelen – het mogelijk is om wedstrijden te verplaatsen zodat er later wel supporters bij kunnen zijn. Hieruit is de beslissing genomen om de komende speelronden alsnog door te laten gaan zonder publiek op de tribunes.

RKC Waalwijk is allereerst zeer teleurgesteld over deze beslissing en is dan ook van mening dat er weldegelijk voldoende mogelijkheden zijn om deze wedstrijden te verplaatsen naar andere speeldata. Iedere supporter en partner van RKC kijkt al twee jaar uit naar de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax. Dat uitgerekend dit duel wederom achter gesloten deuren moet worden gespeeld, is dan ook een grote teleurstelling en doet pijn. Tijdens de afgelopen zeven thuiswedstrijden hebben wij als club alle maatregelen getroffen om te voldoen aan de restricties vanuit de overheid. Daarbij is uit onderzoek gebleken dat voetbalstadions totaal geen besmettingshaarden zijn. Betaald voetbal is met en voor publiek. Met deze beslissing gaan we van 100 terug naar 0.

Naast de sportieve invloed, want spelen met of zonder publiek heeft weldegelijk invloed op het resultaat, maakt RKC Waalwijk zich grote zorgen over de financiële schade die het spelen voor lege tribunes met zich meebrengt. Volgens de KNVB zorgt nu doorspelen in lege stadions voor een snellere terugkeer van publiek op de tribunes. Echter ontbreekt hiervoor elk perspectief en/of duidelijkheid vanuit de overheid.

Tickets

Heb jij als trouwe seizoenkaarthouder of clubkaarthouder de afgelopen weken al extra kaarten bijgekocht voor RKC Waalwijk – Ajax? Klik dan hier voor de regeling rondom restitutie van deze extra kaarten.