Yassin Oukili
  • 85'
    Bas Dost
    2 : 2

RKC Waalwijk is het nieuwe Eredivisiezeizoen 22/23 begonnen met een gelijkspel. In het eigen Mandemakers Stadion werd het 2-2. De Geelblauwen gingen rusten met een 2-0 voorsprong door goals van Dario van den Buijs en Iliass Bel Hassani, maar na rust scoorde Bas Dost twee keer.

Effectief

Met debutanten Julian Lelieveld en Patrick Vroegh in de basis begon RKC aan een nieuw Eredivisieseizoen. Het was FC Utrecht dat voor het eerst gevaarlijk werd, maar RKC Waalwijk bleek vanavond in de eerste helft effectief. Waar Iliass Bel Hassani zijn inzet zag worden gekeerd door Vasilis Barkas, belandde in de daaropvolgende hoekschop de bal bij Dario van den Buijs. De Belg nam aan en schoot met de pantoffel heerlijk raak: 1-0! Vlak voor rust verdubbelde RKC de voorsprong. Bel Hassani ontving de bal op de randje zestien, zag het gaatje in de verre hoek en schoot laag en hard de 2-0 binnen. Het betekende meteen de ruststand.

Dost maakt het verschil

Er moest dus wat gebeuren bij FC Utrecht en Henk Fraser koos daarom om spits Bas Dost te brengen. RKC had het vlak na rust al meteen kunnen beslissen via Michiel Kramer, maar de kersvers aanvoerder mikte helaas te hoog. In de daaropvolgende aanval was het wel raak voor FC Utrecht. Na het schot van Othmane Boussaid benutte Dost de rebound: 2-1. Waar Utrecht op zoek ging naar de gelijkmaker, was het juist RKC dat opnieuw een grote kreeg om de voorsprong te vergroten. Shawn Adewoye stond bij een vrije trap oog in oog met Barkas, maar hij schoot naast. In de 85e minuut werd dan toch 2-2. Opnieuw was Dost belangrijk voor de uitploeg, hij verschalkte Vaessen met een kopbal: 2-2. Daarmee houdt RKC een punt over aan de eerste wedstrijd van het nieuwe seizoen.