1 : 0
  • 90'
    Bryan Smeets
    2 : 0

RKC Waalwijk heeft vanavond een vervelende nederlaag geleden tegen Sparta. In een matig duel trokken de Waalwijkers aan het kortste eind op Het Kasteel. Namens de Rotterdammers scoorden Tom Beugelsdijk en Bryan Smeets.

Brilstand

De wedstrijd kende een timide start. Zo wisten beide ploegen in het eerste kwart van de wedstrijd geen doelpoging tussen de palen te produceren. Spartaan Adil Auassar probeerde het van afstand, maar zijn schot ging ruimschoots naast. Hierna kreeg Lennart Thy een grote kans na balverlies van Saïd Bakari, maar zijn schot werd gekeerd door Kostas Lamprou.

RKC kwam in de eerste helft niet aan het gewenste combinatievoetbal toe. Kansen bleven hierdoor uit, maar tegelijkertijd gaven de Geelblauwen achterin ook weinig weg. Dat het bij rust 0-0 stond was dan ook een logische tussenstand.

Moeizaam

De tweede helft kende een vervelende start voor de Waalwijkers. Na tien minuten in de tweede helft werd een vrije trap van Laros Duarte bij de tweede paal binnen gekopt door Tom Beugelsdijk. Nadat eerder Paul Quasten werd gewisseld voor Thierry Lutonda, probeerde Fred Grim het tij te keren met het inbrengen van Thijs Oosting en Cyril Ngonge. Het tweetal kwam binnen de lijnen voor Anas Tahiri en Ola John. Al snel kwam via een vlotte combinatie tussen Ngonge en Stokkers de bal bij Oosting, maar zijn afstandspoging zou de gelijkmaker niet op het scorebord brengen.

RKC probeerde de stand weer op gelijke hoogte te krijgen, maar kwam moeizaam tot kansen. Een dubbele één-twee tussen Vurnon Anita en Lennerd Daneels leverde een goede kans op. Helaas voor de Geelblauwen vloog de poging van de Belg over het doel van Maduka Okoye. Tien minuten voor tijd kwamen ook David Min en debutant Shawn Adewoye binnen de lijnen. Ook zij konden helaas niet zorgen voor de gewenste gelijkmaker. In blessuretijd wist Bryan Smeets een lange bal langs Lamprou te spelen, om daarna in een leeg doel af te werken. RKC Waalwijk bewijst zichzelf hiermee een slechte dienst op Spangen.