RKC Waalwijk boekt oefenzege in Putten

RKC Waalwijk heeft vanavond in het oefenduel tegen SDC Putten met 0-3 gewonnen. In de eerste helft scoorden James Efmorfidis en David Min voor de Geelblauwen, waarna Min in de tweede helft zijn tweede van de avond scoorde.

De ploeg van Fred Grim begon de wedstrijd op Sportpark Putter Eng goed. Na meerdere mogelijkheden in de eerste tien minuten was het James Efmorfidis die de score opende. Na goed doorgaan van Chris David slalomde de aanvaller zich een weg richting het Puttense doel, waarna hij rustig raakschoot.

Tegen het einde van de eerste helft verdubbelde RKC de stand. Een diepe bal vanuit het middenveld werd op waarde geschat door David Min. Los van zijn directe tegenstander omspeelde hij de doelman en schoof hij eenvoudig de 0-2 binnen.

In de tweede helft kende RKC een viertal wijzigingen. Gaari, Van Grunsven, Langras en El Haddouti waren in de ploeg gekomen. Ook met deze elf zocht de ploeg van Grim meermaals het doel van Putten, waarbij met name Richard van der Venne en El Haddouti dreigend waren.

Toch was het uiteindelijk spits Min die zijn 90 minuten bekroonde met een tweede goal. Ter hoogte van de strafschopstip ontving hij de bal, die hij met rechts hard en hoog binnenschoot: 0-3.

Aanstaande donderdag staat voor RKC alweer de volgende oefenwedstrijd op het programma. In het eigen Mandemakers Stadion ontvangen we Sparta Rotterdam. Seizoenkaarthouders kunnen tot 27 augustus 12.00 uur hun gratis kaartje verzilveren. Lees hier alle info.

Karakteristieken:

RKC Waalwijk: M. Grim, Bakari, Mulder, Nieuwpoort, Wouters, Nöstlinger, Augustijns, David, Efmorfidis, Min, Daneels

Wissels: Vaessen, Lamprou, Gaari, Meulensteen, Tahiri, Bilate, Van der Venne, El Haddouti, Langras, Van Grunsven, Anita