• 40'
    Ahmed Touba
  • 81'
    Marko Vejinovic

RKC Waalwijk heeft vanavond op bezoek bij ADO Den Haag met 0-0 gelijkgespeeld. In een wedstrijd waarin de kansen spaarzaam waren was een doelpuntloos gelijkspel na 90 minuten de logische uitslag.

Schaarse mogelijkheden

De eerste mogelijkheden van de wedstrijd waren voor de thuisploeg. Ricardo Kishna was dichtbij de openingstreffer, maar raakte de onderkant van de lat met een harde pegel. Ook de poging van Bobby Adekanye was gevaarlijk, maar hij gleed een voorzet van Milan van Ewijk over het doel van Kostas Lamprou. Na tien minuten beproefde de buitenspeler nogmaals zijn geluk na een strakke voorzet van diezelfde Van Ewijk. Zijn poging zou van dichtbij echter hoog over vliegen.

RKC kreeg ruimte achter de laatste Haagse linie, maar wist dit in de openingsfase nog niet genoeg om te zetten in mogelijkheden. Na een klein half uur benutte Thijs Oosting deze ruimte goed na een dieptepass van Ola John. Hij passeerde doelman Martin Fraisl met een wippertje, maar de grensrechter was resoluut: buitenspel. Uiteindelijk zou ook de VAR deze beslissing goedkeuren, waardoor het 0-0 bleef. Beide ploegen waren slordig aan de bal. Daardoor waren kansen in de eerste helft spaarzaam. Ook standaardsituaties leverde op een kopkansje van Marko Vejinović na geen gevaar op. Hierdoor was 0-0 dan ook een logische ruststand.

Gelijkspel

Het was duidelijk dat er in de tweede helft een tandje bij moest en kort na de start hiervan was er het eerste dreigende moment voor de Geelblauwen. Een snelle combinatie tusssen Saïd Bakari en Lennerd Daneels leverde een harde lage voorzet op, maar deze ging helaas aan iedereen voorbij.

Het wedstrijdbeeld veranderde ook niet in de tweede helft. Er werd door beide ploegen veel balverlies geleden. Ook een snelle uitbraak via Richard van der Venne kwam niet terecht bij de inmiddels ingevallen Finn Stokkers, die een voetlengte tekort kwam. ADO Den Haag kreeg via Michiel Kramer een goede kans op de voorsprong, maar de voorzet van Boy Kemper werd naast gekopt.

In de laatste minuten van de blessuretijd werd Van der Venne nog de diepte ingestuurd Stokkers, maar hij schoot van randje 16 naast. In de absolute slotfase drong ADO nog wel aan, maar tot grote kansen leidde dit echter niet. Hierdoor werd het een wedstrijd waarin 0-0 de enige logische uitslag was. RKC behoudt hiermee de marge van acht punten op de Hagenezen.