RKC Waalwijk en Herenboeren gaan samenwerking aan

RKC Waalwijk gaat per direct samenwerken met Herenboeren, een organisatie van verschillende boerenbedrijven, welke samen lokaal duurzaam voedsel produceren.

Wendy Smits, manager Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen stelt: “Gezond eten is de basis voor een gezonde leefstijl. Daarom kiezen we bij RKC Waalwijk vanaf heden bij voorkeur voor voeding van verantwoorde en duurzame afkomst. De samenwerking met Herenboeren, een lokale partner, sluit perfect aan bij onze visie om een gezondheidsbevorderende omgeving te creëren binnen ons stadion en in de keten.  We eten voortaan dus met het seizoen mee en uit de buurt. Zo dragen we bij aan een gezonde aarde én vitaliteit van onze selectie en personeel. Een goede stap om onze milieuimpact verder te reduceren.” 

Vincent van der Zwan, chefkok bij RKC Waalwijk voegt hieraan toe: “Als chefkok van RKC Waalwijk staat voedzaam en gezond eten bovenaan. De spelers en staf moeten optimaal kunnen presteren en voeding is daarbij een essentieel onderdeel. Als we dit dan kunnen verkrijgen op een biologische manier uit de omgeving ligt daar uiteraard ook onze voorkeur. Eerlijke producten uit de omgeving dienen op deze manier als basis voor de sportmaaltijden.”

Herenboeren is een burgerbeweging die aantoont dat de productie van dagelijks voedsel anders en duurzamer kan. Sinds de oprichting in 2016 sloten al achttien boerenbedrijven zich aan bij het initiatief en staan er nog eens tien in de startblokken voor 2024. Door te werken met de drie pijlers: natuurgedreven, sociaal verbonden en economisch gedragen, kunnen alle aangesloten boerenbedrijven hun voedselproductie duurzaam en lokaal op de markt brengen.