RKC Waalwijk gaat op bezoek bij promovendus FC Volendam

Op zaterdag 14 januari (18.45 uur) neemt RKC Waalwijk het op tegen FC Volendam. De Waalwijkers zullen samen met 400 RKC'ers afreizen naar het Kras Stadion in de hoop de drie punten mee terug te nemen naar Noord-Brabant.

RKC Waalwijk

Afgelopen week nam RKC Waalwijk het in eigen huis op tegen sc Heerenveen. De ploeg van Joseph Oosting creëerde een paar grote kansen, maar wist helaas niet tot scoren te komen. Debutant Mats Seuntjens was het dichtst bij een doelpunt in deze onderlinge confrontatie, maar hij zag zijn inzet in de 66ste minuut op de paal belanden. Een slotoffensief van de Waalwijkers mocht ook niet baten, waardoor de punten werden gedeeld. Na dit gelijkspel is RKC Waalwijk momenteel op de elfde plek terug te vinden.

FC Volendam

FC Volendam wist op 8 januari een overtuigende overwinning te boeken tegen SC Cambuur. De Volendammers waren in Friesland met 0-3 te sterk voor de Friezen. FC Volendam stond binnen tien minuten al op een 0-2 voorsprong door doelpunten van Bilal Ould-Chikh en Robert Mühren. In de 74ste minuut wist Henk Veerman met zijn eerste balcontact van de wedstrijd de overwinning veilig te stellen. De Volendammers klommen met deze overwinning op een directe concurrent één plek op de ranglijst en staan op dit moment zeventiende.

Op 11 januari reisde FC Volendam wederom af naar Friesland. Ditmaal was sc Heerenveen de tegenstander. In deze onderlinge ontmoeting voor de tweede ronde van de TOTO KNVB Beker wist FC Volendam geen potten te breken en ging het met 2-0 onderuit in het Abe Lenstra Stadion.

Balans

De wedstrijd FC Volendam – RKC Waalwijk werd tot nu toe elf keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. Beide ploegen wisten vijf van deze onderlinge confrontaties naar zich toe te trekken. Slechts één keer werden de punten gedeeld.

De laatste ontmoeting in Volendam werd door de Geelblauwen zeer overtuigend met 0-4 gewonnen. Na de rust opende Yuri Cornelisse de score. Vervolgens wisten Saïd Boutahar, Robert Fuchs en Iwan Redan ook nog het net te vinden.

Arbitrage

De ontmoeting in Volendam staat onder leiding van scheidsrechter Bas Nijhuis. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Dongen & Van Marrewijk. De vierde official is de heer Eijgelsheim. De heren Blank & De Groot zijn VAR & AVAR.