RKC Waalwijk gaat voor tweede thuisoverwinning op rij

Aanstaande zondag speelt RKC Waalwijk opnieuw een thuiswedstrijd in de Eredivisie. Na de belangrijke overwinning op FC Emmen komt dit keer Heracles Almelo naar Brabant. Opnieuw zouden de Geelblauwen zeer gebaat zijn bij een goed resultaat.

RKC Waalwijk

De ploeg van Fred Grim zit midden in een belangrijke maand. Met vier punten uit de eerste twee duels (PEC Zwolle 1-1 en FC Emmen 1-0) is het deze maand vooralsnog goed gestart. In de derde wedstrijd komt Heracles Almelo naar Waalwijk, waarna er hierna een uitduel tegen ADO Den Haag op het programma staat. De Geelblauwen staan momenteel vijftiende, met zes punten voorsprong op de nummer zestien, Willem II. De Tilburgers hebben echter nog wel een duel tegoed. Het gat naar de veertiende plek, waar VVV-Venlo staat, is drie punten. Ook daarvoor geldt echter dat de Limburgers nog een inhaalduel tegoed hebben.

Heracles Almelo

De ploeg van trainer Frank Wormuth staat elfde en heeft daarmee zicht op de plekken die aan het einde recht geven om deel te nemen aan de play-offs voor Europees voetbal. Naar beneden kijken hoeft Heracles Almelo voorlopig niet, want het verschil richting de onderste drie plekken is liefst vijftien punten. De Heraclieden zullen zich dus graag gaan mengen in de strijd om de play-offs. Een goed resultaat in Waalwijk zou deze ambities kracht bij kunnen zetten. 

Heracles Almelo zal het zondag in ieder geval moeten stellen zonder Silvester van der Water en Giacomo Quagliata. Eerstgenoemde heeft toestemming gekregen om een transfer af te ronden en zit niet bij de wedstrijdselectie. Linksback Quagliata ontbreekt door een schorsing.

Balans

De twee clubs stonden op Eredivisieniveau tot dusver zeven keer eerder tegenover elkaar in Waalwijk. Tweemaal wist RKC Waalwijk te winnen en evenvaak eindigde het duel in een gelijkspel. De overige drie keer trok Heracles Almelo aan het langste eind. Eerder dit seizoen won RKC Waalwijk in Almelo. Door een doelpunt van Saïd Bakari in de 26e minuut werd het uiteindelijk 0-1. Ook de laatste editie van RKC Waalwijk - Heracles Almelo eindigde positief voor de Geelblauwen. In 2019 werd het 2-0 door doelpunten van Sylla Sow en Kevin Vermeulen.

Arbitrage

Het duel van zondag staat onder leiding van scheidsrechter Christiaan Bax. In het Mandemakers Stadion wordt hij geassisteerd door Erik Kleinjan en Dyon Fikkert. De KNVB heeft Stan Teuben aangewezen als vierde official. Vanuit Zeist zullen de heren Blank en Inia actief zijn als VAR en AVAR.

Live

De wedstrijd tussen RKC Waalwijk en Heracles Almelo is zondag vanaf 14.30 uur live te zien zijn op ESPN 1, het kanaal dat gratis te bekijken is voor klanten van KPN en T-Mobile. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet ook live verslag van het duel.

RKC TOTO Tip

Maak RKC Waalwijk – Heracles Almelo nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 3,20x je inzet terug.

RKC Waalwijk op voorsprong na exact 60 minutenx 3,20

Speel bewust 18+