RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles: strijd tussen directe concurrenten

Het Eredivisieseizoen is weer in volle gang en dit weekend is Go Ahead Eagles te gast in het Mandemakers Stadion. Op zaterdag 21 januari om 21.00 uur zullen de Geelblauwen en Eagles het tegen elkaar opnemen. Met slechts één punt verschil zijn de teams directe concurrenten op de ranglijst. Dat belooft een spannende wedstrijd te worden die je niet wil missen!

RKC Waalwijk

Na zestien speelrondes bevindt RKC Waalwijk zich met achttien punten op de elfde plaats van de Eredivisie. De eerste thuiswedstrijd van 2023 werd gelijkgespeeld tegen het goeddraaiende sc Heerenveen, maar een week later werd er pijnlijk verloren uit bij FC Volendam. Na een doelpuntloze eerste helft was het nieuwe aanwinst Mats Seuntjens die met zijn eerste goal voor de Waalwijkers de 0-1 liet noteren. De blijdschap hield echter niet lang stand, want de Volendammers zetten de achterstand in korte tijd om tot een 2-1 overwinning.

Go Ahead Eagles

De Eagles van René Hake verkeren in goede vorm na een slechte start van het Eredivisieseizoen. Na zestien speelrondes staat het team uit Deventer met negentien punten op de tiende plaats. Van de laatste elf Eredivisiewedstrijden werden er vier gewonnen en zeven gelijkgespeeld. Thuis tegen FC Utrecht werd afgelopen weekend nipt een gelijkspel uit de strijd getrokken nadat oud-RKC'er Sow in de laatste minuut de gelijkmaker binnen schoot. 

Naast het Eredivisieseizoen doen de Deventenaren het ook goed in de TOTO KNVB Beker. Na de overwinningen op Helmond Sport (3-1) en koploper van de KKD Heracles Almelo (0-1) staat er uitduel tegen ADO Den Haag op de planning. Donderdag 9 februari zullen zij spelen voor een plek bij de laatste acht. 

Balans

De Geelblauwen en Eagles troffen elkaar pas twaalf keer eerder in de Eredivisie. Vijf keer werd deze onderlinge confrontatie gewonnen door RKC Waalwijk, vier keer werd er gelijkgespeeld en drie keer gingen de punten naar de club uit Deventer. Vorig seizoen stond er na 90 minuten een 1-1 stand op het scorebord in Waalwijk.

Arbitrage

Zaterdagavond zal de wedstrijd onder leiding van scheidrechter Alex Bos staan. Hij wordt geassisteerd door de heren Goossens en Koopman. Vierde official is de heer Wiersma. VAR is de heer Hensgens, met assistentie van de heer Fikkert.

Live

RKC Waalwijk - Go Ahead Eagles is live te volgen op het hoofdkanaal van ESPN! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kan er geluisterd worden naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8).