Xavier Mbuyamba
  • 88'
    Julen Lobete
    4 : 1

RKC Waalwijk heeft op Bevrijdingsdag met ruime marge gewonnen van FC Volendam. In de eerste helft kwamen de Geelblauwen al op 2-0 voorsprong en in de tweede helft werd deze uitgebreid tot 4-1.

Aantrekkelijke eerste helft

Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte ter nagedachtenis aan Youri Petrov. De wedstrijd tussen RKC Waalwaak en FC Volendam schoot uit de startblokken. Nadat Etienne Vaessen in de eerste minuut al snel moest uitkomen om een grote kans voor de Volendammers te voorkomen, schoot Yassin Oukili in de vierde minuut al raak. De openingstreffer was een harde knal van afstand in de linkeronderhoek, buiten het bereik van Filip Stankovic. Binnen het kwartier kwam ook FC Volendam met een serieuze mogelijkheid. Robert Mühren schoot de bal op de bovenkant van de lat. Kort daarna kwamen de Waalwijkers eruit met een snelle uitbraak. Uit een drie-tegen-twee situatie kwam Mats Seuntjens uiteindelijk met een schot die net naast ging. Tien minuten later werden de bezoekers dreigend in het zestienmetergebied van RKC Waalwijk. Uit een redding van Vaessen ontstond een klutssituatie die onschadelijk werd gemaakt, doordat de bal werd weggeschoten. Kort hierna was het Florian Jozefzoon die voor de goal van FC Volendam op snelheid naar binnentrok en rakelings naast schoot. Ook de volgende mogelijkheid werd verzorgd door Jozefzoon. Ditmaal lukt het weer niet om de bal tegen de touwen te schieten. Enige tijd later was het wederom Jozefzoon die gevaarlijk wist te worden. De nummer tien kwam één-op-één met Stankovic en stifte de bal knap over hem heen. Door dit doelpunt gingen de Waalwijkers met een 2-0 voorsprong de rust in.

Zegevierend

Net als in de eerste helft wisten de Waalwijkers vroeg in de tweede helft te scoren. In de 49ste minuut lukte het Seuntjens om na een individuele actie de bal achter de Volendamse keeper te krijgen. De uitploeg schoot kort hierna de 3-1 binnen. De ingevallen Francesco Antonucci zag zijn afstandsschot voorbij Vaessen vliegen. Doelpuntenmaker Jozefzoon moest een aantal minuten later het veld verlaten, Zakaria Bakkali was zijn vervanger. Kort na zijn invalbeurt probeerde de aanvaller van afstand de 4-1 op het scorebord te zetten. Zijn inzet vloog echter een aantal meter over. De Volendammers gingen op zoek naar de aansluitingstreffer, wat de Waalwijkers kans gaf om de snelle tegenaanval op te zoeken. Een kwartier voor tijd riep Joseph Oosting Julian Lelieveld en Pelle Clement naar de kant. Saïd Bakari en Kevin Felida namen hun plekken op het veld in. RKC Waalwijk hield de controle over de wedstrijd en was duidelijk op zoek naar een vierde treffer. Seuntjens verliet kort voor het einde onder applaus het veld en zijn vervanger was Julen Lobete. De jonge Spanjaard stond amper een minuut in het veld toen hij hard, laag binnen schoot: 4-1! Met deze eindstand boekte RKC Waalwijk een voortreffelijke zege in eigen huis.