RKC Waalwijk heeft iets recht te zetten tegen N.E.C.

Eerder dit seizoen verloor RKC Waalwijk nog in Nijmegen van N.E.C., ondanks een vroege voorsprong. Daarom hebben de Geelblauwen aankomende zaterdagavond wat recht te zetten in eigen huis. RKC Waalwijk - N.E.C. wordt zaterdag 18 maart om 21.00 uur afgetrapt.

RKC Waalwijk

Ondanks dat RKC Waalwijk afgelopen weekend niet heeft gespeeld tegen Go Ahead Eagles, staat de ploeg van Joseph Oosting nog steeds op de achtste plaats. Op dit moment staat N.E.C. één plek onder RKC Waalwijk met slechts één punt minder dan de Waalwijkers. In 2023 hebben de Geelblauwen tot nu toe tien punten gehaald uit vijf thuiswedstrijden en werd er alleen verloren van PSV. De Eindhovenaren waren ook de laatste tegenstander waar RKC Waalwijk tegen heeft gespeeld. Ondanks de strijdlust en grote kansen van de Waalwijkers stond het team na 90 minuten zonder punten.

N.E.C.

De ploeg van Rogier Meijer staat op dit moment op de negende plek met 31 punten. Afgelopen weekend speelde N.E.C. met 2-2 gelijk tegen FC Utrecht. In de eerste helft kwamen de Nijmegenaren op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Landry Dimata. Snel in de tweede helft was het opnieuw Dimata die wist te scoren voor N.E.C., waardoor het 2-0 werd. Vervolgens zorgde Bas Dost ervoor dat het verschil tussen beide teams werd verkleind tot één doelpunt. Kort hierna wist Othman Boussaid de gelijkmaker al te maken. De 2-2 was uiteindelijk ook de eindstand van de wedstrijd. Voor N.E.C. was dit alweer het dertiende gelijkspel van dit seizoen.

Balans

RKC Waalwijk speelde twintig keer in eigen huis tegen N.E.C. op Eredivisieniveau. De Geelblauwen wisten negen keer te winnen en er werd drie keer gelijk gespeeld. De laatste ontmoeting in het Mandemakers Stadion eindigde in een 2-1 winst voor RKC Waalwijk.

Arbitrage

RKC Waalwijk - N.E.C. staat onder leiding van scheidsrechter Dennis Higler. Hij wordt geassisteerd door de heren Ribbink & Janssen. De vierde official is de heer Vos. VAR en AVAR zijn de heren Kooij en Kempinga.

Live

Kijk de wedstrijd live op ESPN 1! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).