RKC Waalwijk hervat competitie in en tegen Emmen

Zondagmiddag (16.45 uur) hervat RKC Waalwijk de competitie met een uitwedstrijd tegen FC Emmen. Na de drie punten tegen FC Groningen kunnen de Geelblauwen zichzelf opnieuw een goede dienst bewijzen als het op Paaszondag de volle buit weet te pakken in Drenthe.

RKC Waalwijk

Voor de Waalwijkers is het nu dus zaak om de goede lijn door te trekken. Internationals Ahmed Touba, Saïd Bakari, Vurnon Anita, Juriën Gaari en Vitalie Damascan zijn allemaal weer beschikbaar voor trainer Fred Grim. Het vijftal was de afgelopen week op pad met hun nationale team, maar inmiddels zijn zij weer terug in Waalwijk. Hoe de internationals het stuk voor stuk deden vind je hier.

FC Emmen

FC Emmen is bezig aan een prima reeks. Daar waar de Drenthenaren lang onderaan stonden, heeft het in een serie tegen PEC Zwolle, FC Utrecht, Sparta Rotterdam, FC Groningen en Feyenoord al vijf wedstrijden op rij niet verloren. De rode lantaarn is hiermee overgedragen aan ADO Den Haag en het gat naar plek zestien bedraagt zeven punten. In de huidige vorm kan FC Emmen het gat zeker nog zien te verkleinen en misschien wel overbruggen. 

Balans

De twee clubs speelden tot dusver negentien officiële duels tegen elkaar, al vond dit affiche in Emmen nooit eerder plaats in de Eredivisie. Van die negentien wedstrijden wist RKC Waalwijk er zeven te winnen en drie keer eindigde het duel in een gelijkspel. Dat betekent dat FC Emmen negen keer aan het langste eind trok. Eerder dit seizoen werd het 1-0 in het Mandemakers Stadion, door een late goal van Ahmed Touba. De laatste overwinning van RKC Waalwijk in Emmen werd behaald in 2016. In de play-offs om promotie/degradatie scoorde Johan Voskamp het enige doelpunt van de wedstrijd.

Arbitrage

De wedstrijd staat zondagmiddag onder leiding van Danny Makkelie. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten De Vries en Honig. De vierde official van dienst is Van der Laan. De heren Kooij en Steegstra zijn vanuit Zeist actief als VAR en AVAR.

Live

Het treffen tussen FC Emmen en RKC Waalwijk is zondag vanaf 16.45 uur live te zien zijn op ESPN 1, het kanaal dat gratis te bekijken is voor klanten van KPN en T-Mobile. Zoals gebruikelijk wordt er ook een liveverslag bijgehouden via het eigen Twitter- en Instagramkanaal van RKC Waalwijk. Langstraat FM (106.8) doet ook live verslag van het duel.

RKC TOTO Tip

Maak FC Emmen – RKC Waalwijk nog spannender en zet in via TOTO, de officiële partner van RKC Waalwijk! Plaats onderstaande RKC TOTO Tip en verdien 5,50x je inzet terug.

Oosting scoort en wintx 5,50

Speel bewust 18+