Ricardo Pepi
    1 : 1
  • 86'
    2 : 1

RKC Waalwijk heeft op zaterdag 15 april in eigen huis FC Groningen verslagen. De wedstrijd in het Mandemakers Stadion kende een moeizame start voor de Waalwijkers, maar in de tweede helft werden de drie punten veilig gesteld. Michiel Kramer had met twee treffers de hoofdrol.

Zoekend RKC Waalwijk

In de openingsfase van de eerste helft probeerde FC Groningen hoog durk te zetten. De formatie van Joseph Oosting had hierdoor moeite om van eigen helft af te komen. De Geelblauwen hadden veel balbezit, maar waren slordig in de passing. De eerste doelpoging van de wedstrijd kwam van FC Groningen, maar de bal rolde langs de goal van Etienne Vaessen. De keeper die zijn 175ste wedstrijd speelde voor RKC Waalwijk moest een paar minuten later voor het eerst in actie komen. FC Groningen kwam in het zestienmetergebied van de Waalwijkers tot een schot op doel. In de 21ste minuut lieten de Geelblauwen zich voor het eerst zien. Pelle Clement creëerde ruimte voor zichzelf en schoot de bal rakelings langs het Groningse doel. Halverwege de eerste helft kreeg Florian Jozefzoon een enorme kans op de openingstreffer. Na een goede voorzet van Julian Lelieveld lukte het Jozefzoon niet om de bal in te tikken. Het volgende gevaar kwam wederom van de Waalwijkers. De voorzet vanaf de linkerflank eindigde achterin het Groningse strafschopgebied. De inzet werd geblokkeerd door een verdediger van FC Groningen. Vlak voor rust ontving Matej Chalus de eerste gele kaart van de wedstrijd. De teams zochten vervolgens met een gelijke stand de kleedkamers op.

RKC Waalwijk trekt aan langste eind

RKC Waalwijk begon de tweede helft met een dubbele wissel. Julen Lobete en Saïd Bakari stonden aan de aftrap, terwijl Yassin Oukili en Thierry Lutonda in de kleedkamer achterbleven. Beide teams zochten meteen de aanval, met een grote kans voor Lobete als gevolg. De Spanjaard nam een hoge diepe bal aan en kon vervolgens afdrukken. Via een been van FC Groningen vliegt de bal op de lat, waarmee de kans ook voorbij was. Na deze mogelijkheid op de 1-0 lukte het FC Groningen om eruit te komen. Na een valpartij in het Waalwijkse zestienmetergebied besluit de scheidsrechter de bal op de stip te leggen. De VAR besloot om de arbiter naar de zijkant te halen om de beelden terug te kijken. Vervolgens werd besloten de penalty terug te draaien. Na dit moment werd RKC Waalwijk sterker. Mats Seuntjens haalde van afstand de trekker over, maar zijn schot ging naast. Zes minuten later scoorde de Geelblauwen de openingstreffer. Pelle Clement speelde zijn man uit op de achterlijn van FC Groningen en gaf de bal voor. Aanvoerder Michiel was meester in de lucht en kopte hard binnen: 1-0! De voorsprong mocht helaas niet lang duren. Binnen drie minuten kopte Pepi de gelijkmaker binnen en zo moesten de Waalwijkers opnieuw op zoek naar een voorsprong. RKC ging vol voor de overwinning en bracht Mika Biereth een kwartier voor het eind. De spits was in de uitwedstrijd tegen FC Groningen eerder dit seizoen cruciaal. De ingebrachte spelers zorgden voor goed samenspel en snelle acties. Doelman Verrips kwam hier op een pijnlijke manier achter toen Lobete hem te snel af was. De handen van Verrips raakten de benen van de Spanjaard: penalty! Aanvoerder Kramer nam de taak op zich en schoot de bal snoeihard in het Groningse doel. 2-1! In de slotminuten kwamen Patrick Vroegh en Lars Nieuwpoort het veld nog in. De Waalwijkers sloten de wedstrijd ijzersterk af en hielden zo de drie punten in Waalwijk!