RKC Waalwijk in vol Mandemakers Stadion tegen Ajax

Na drie opeenvolgende uitwedstrijden, keren de Geelblauwen eindelijk terug in het Mandemakers Stadion. Het is dan ook direct een topwedstrijd, want in een uitverkocht stadion komt het Ajax van Alfred Schreuder op bezoek.

RKC Waalwijk

In de Eredivisie is RKC Waalwijk goed gestart aan het seizoen. Na tien wedstrijden bevinden de Waalwijkers zich op de zevende plaats met veertien punten. In de vorige speelronde werd er in Sittard 0-0 gelijkgespeeld tegen Fortuna. De Geelblauwen kregen doordeweeks echter een tik te verwerken in het TOTO KNVB Bekertoernooi. Afgelopen woensdag werd namelijk met 2-0 verloren van De Treffers.

Ajax

Onder leiding van Alfred Schreuder staat Ajax aan het begin van de elfde speelronde bovenaan. De Amsterdammers zijn sterk in het creƫren en afmaken van kansen, maar toch is de sfeer niet opperbest. In de Eredivisie werd onlangs uit bij AZ verloren en thuis gelijkgespeeld tegen Go Ahead Eagles, al werd vorig weekend Excelsior met 7-1 van de mat geveegd. In de Champions League heeft Ajax het erg lastig in de poule en werd er al drie keer verloren. Zo was Napoli twee keer te sterk (1-6 & 4-2).

Balans

In het verleden heeft RKC Waalwijk het lastig gehad met Ajax. In eigen huis werd in 26 wedstrijden eenmaal gewonnen en zeven keer gelijkgespeeld. De overige duels bezorgden Ajax allemaal drie punten.

Arbitrage

De thuiswedstrijd staat onder leiding van Jeroen Manschot. Hij wordt geassisteerd door de heren Goossens & De Nas. De vierde official is de heer Martens. De heren Gerrets en Osseweijer zijn VAR en AVAR.

Live

Kun je er niet bij zijn? Bekijk de wedstrijd RKC Waalwijk - Ajax dan live op ESPN 1! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van LangstraatFM (106.8 FM).