RKC Waalwijk lijdt nederlaag in oefenduel tegen provinciegenoot NAC

RKC Waalwijk heeft vanavond tijdens het oefenduel met NAC Breda een nederlaag opgelopen. In het eigen Mandemakers Stadion werd het uiteindelijk 0-2 voor de bezoekers uit Breda. Een zure afloop bij het eerste officieuze thuisduel van het seizoen 2020-2021, waarbij sinds 170 dagen weer Waalwijkse supporters welkom werden geheten.

Fred Grim begon met Etienne Vaessen op doel. De vier mans verdediging bestond uit Thierry Lutonda, Lars Nieuwpoort, Melle Meulensteen en Saïd Bakari. Op het middenveld begonnen Richard Van der Venne, Nicolas Olsak en Vurnon Anita in de basis. Tot slot startte Lennerd Daneels, Morad El Haddouti en aanvoerder Mario Bilate in de voorste linie. Om 19:00 floot scheidsrechter Richard Martens voor het begin van de wedstrijd.

De thuisploeg begon aanvallend en werd al snel gevaarlijk. Met name jongeling Morad El Haddouti kende een ergens sterk begin. Binnen vijf minuten kapte hij vanaf de linkerflank naar binnen en schoot goed richting de verre hoek. Doelman Nick Olij moest volledig gestrekt gaan om de inzet te kunnen keren. Enkele minuten later werden de Waalwijkers wederom gevaarlijk en ditmaal uit een corner, maar Lars Nieuwpoort vond helaas het zijnet.

Het eerste gevaarlijke moment van de bezoekers kwam na een kleine 20 minuten. Een schot van Robin Schouten kwam in tweede instantie opnieuw voor zijn voeten, maar hij geen doel trof. De bezoekers kwamen wat beter in de wedstrijd en kregen na een half uur nog een goede mogelijkheid. Doelman Vaessen was echter alert en wist knap redding te brengen met de voet.

Verschillende mogelijkheden werden gedurende de eerste helft onbenut gelaten. Het leek dan ook op een 0-0 bij rust uit te gaan stevenen. Vlak voor rust werd de score echter toch geopend. Een vrije trap van Huseyin Dogan werd namens de bezoekers ingebracht. Mounir El Allouchi kreeg zijn voet nog tegen de indraaiende voorzet en wist zo het net te vinden. Hiermee was de ruststand ook bereikt: 0-1.

In de tweede helft bracht Fred Grim vijf nieuwe namen in het elftal. Juriën Gaari verving Saïd Bakari op de rechtsbackpositie. Hans Mulder kwam in het veld voor Lutonda, waardoor Lars Nieuwpoort opschoof naar de linkerkant. Controleurs Anita en Olsak werden vervangen door Nöstlinger en David. Tot slot kwam ook Anas Tahiri in het veld voor El Haddouti, waardoor Lennerd Daneels van de linker- naar de rechterflank verhuisde.

Direct na rust werden de bezoekers gevaarlijk. Na een onrustig moment in de Waalwijkse defensie had Etienne Vaessen net voor de doellijn de bal onder controle. Daarna waren de Geelblauwen weer aan zet met een afstandschot van Bilate en een inzet van Van der Venne. Deze kans ontstond na sterk voorbereiden werk van Daneels. Na ruim een uur spelen kregen de bezoekers de kans om de score te verdubbelen. Robin Schouten stiftte namens de bezoekers alleen van dichtbij naast.

De wedstrijd kabbelde verder en aan beide zijden bleven echt grote kansen uit. Fred Grim zorgde met zijn wissels dat aan alle Waalwijkse veldspelers minuten werden toebedeeld. Bakari en El Haddouti kwamen zelfs opnieuw binnen de lijnen. Vlak voor het einde van de wedstrijd had laatstgenoemde een sterke actie in huis, maar de inzet van de tevens ingevallen David Min vloog over. In de 90e minuut besliste de bezoekers uit Breda uiteindelijk de wedstrijd. Dit keer was het El Allouchi met de assist op Huseyin Dogan. Hiermee werd de uitslag bepaald op: 0-2.

RKC dankt haar supporters voor hun komst en medewerking met de aangepaste regelgevingen.