1 : 3
  • 90'
    Noni Madueke
    1 : 4

RKC Waalwijk heeft vanavond een 1-4 nederlaag geleden tegen PSV. Namens PSV scoorde Cody Gakpo, Mohamed Ihattaren, Denzel Dumfries en Noni Madueke, terwijl Finn Stokkers verantwoordelijk was voor de enige RKC-goal. Een wedstrijd waarin het niet mee zat leverde de Geelblauwen dan ook een zure avond op in het eigen Mandemakers Stadion.

Zuur begin

De Geelblauwen kenden na amper vijf minuten een domper. een valse start in Waalwijk. Ola John werd door Ibrahim Sangaré geraakt en moest al vroegtijdig de strijd staken. Lennerd Daneels kwam binnen de lijnen als zijn vervanger. Het eerste wapenfeit kwam daarna ook op naam van de thuisploeg. Een mooie dieptebal op Richard van der Venne bereikt Anas Tahiri, maar hij schoot op de lat.

Het waren de bezoekers die enkele minuten later wel de score wisten te openen. Na een fout van Ahmed Touba, die de bal inleverde bij Donyell Malen, was het Gakpo die in de verre hoek doel trof: 0-1. Binnen het kwartier verdubbelde PSV ook nog de score via Mohamed Ihattaren: 0-2, ondanks vermeend hands. Zo kenden de Waalwijkers een erg zure start. RKC moest na de twee goals in de achtervolging en was via een afstandsknal van Paul Quasten dicht bij de aansluitingstreffer. Ook Cyril Ngonge probeerde het nog een paar keer van afstand, maar zijn pogingen werden veelal geblokt. Hierdoor gingen de ploegen met een 0-2 tussenstand rusten.

Penalty

In de tweede helft kwam het eerste gevaar p naam van PSV middels Mario Götze. Kostas Lamprou voorkwam met een mooie safe een doelpunt van de Duitser. RKC ging op zoek naar de 1-2. Na een klein uur kreeg Jordan Teze in de zestienmeter de bal op de hand, maar dit werd door scheidsrechter Blom niet als zwaar genoeg beoordeeld voor een penalty.

Na 70 minuten ging de bal wel op de stip na een vermeende overtreding van Melle Meulensteen op Denzel Dumfries. Zo zat het de Waalwijkers op zijn zachtst gezegd tweemaal tegen bij een penaltysituatie. Dumfries pakte het cadeautje zelf uit en noteerde de 0-3. Ons RKC deed in de slotfase via Finn Stokkers nog iets terug, met een hard schot in de korte hoek. Helaas kwam de treffer te laat om de spanning terug in de wedstrijd te krijgen. Dat de ingevallen Noni Madueke in de slotseconden nog voor de 1-4 tekende was dan ook enkel voor de statistieken. Hierdoor eindigde de laatste thuiswedstrijd van 2020 in zure een 1-4 nederlaag.