RKC Waalwijk lijft doelman Kostas Lamprou in

De 28-jarige Kostas Lamprou komt transfervrij over van Vitesse en tekent een contract tot medio 2021 in het Mandemakers Stadion. Met het aantrekken van Lamprou haalt RKC Waalwijk haar tweede aanwinst van deze transferperiode in huis.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is erg content met de komst van de doelman: ''Een doelman toevoegen aan de selectie met veel ervaring op het hoogste niveau stond hoog op ons lijstje. In de persoon van Kostas hebben we die gevonden. Met zijn degelijkheid en ervaring in de (sub)top van Nederland zorgt hij naast een kwaliteitsimpuls binnen de selectie, ook voor extra concurrentie onder de lat.''

Kostas Lamprou
Ondanks dat Konstantinos Lamprou als Athener een geboren Griek is, speelt zijn carrière zich voornamelijk af op de Nederlandse velden. Via de jeugdopleidingen van Ajax, Amstelveen/Heemraad & Feyenoord en een verhuurperiode aan Excelsior, maakte hij namens Feyenoord zijn profdebuut op 20 september 2011 in het bekerduel tegen AGOVV. Op 15 september 2012 maakte hij, ook namens de Rotterdammers, thuis tegen PEC Zwolle zijn debuut in de Eredivisie.

Na een seizoen te zijn verhuurd aan Willem II, maakte hij in 2015 definitief de overstap naar de Tilburgers. Hier groeide hij uit tot een vaste waarde onder de lat en diende hij zijn contract in 2017 uit, waarna Ajax hem inlijfde. Sinds de zomer van 2019 was Lamprou actief bij Vitesse. Kostas Lamprou speelde tot dusver 118 Eredivisieduels.