RKC Waalwijk lijkt coronasituatie onder controle te hebben

Naar aanleiding van de coronatests vorige week, de positieve gevallen die daarbij aan het licht kwamen, en met name de snelle ontwikkelingen in de dagen erop volgend werd in goed overleg met de bondsarts en wedstrijdorganisatie van de KNVB besloten om de wedstrijd RKC Waalwijk – PEC Zwolle af te gelasten. Hierop is door de directie in overleg met de clubarts uit voorzorg besloten om de gehele selectie 72 uur in quarantaine te plaatsen om vervolgens de gehele organisatie op maandag en dinsdag opnieuw te testen. Hiervan zijn de uitslagen inmiddels binnen en zijn er gelukkig geen nieuwe positieve gevallen geconstateerd. Hiermee lijkt een verdere uitbraak in de kiem gesmoord.

Elf weken bleef de club volledig ongeschonden van besmettingen. Wekelijks wordt de gehele organisatie getest op het coronavirus en worden de basisregels strikt nageleefd in en rondom het Mandemakers Stadion. Daarnaast worden spelers en staf laagdrempelig en snel getest als ze tussendoor toch klachten hebben en blijven daarbij direct thuis tot de uitslag bekend is. Het door de KNVB geschreven protocol rondom wedstrijden en trainingen wordt gevolgd en werkt, geheel volgens advies van het RIVM, het kantoorpersoneel al zoveel als mogelijk thuis. Ondanks al die inspanningen werden we als club toch plotseling hard geraakt. In een tijdsbestek van 3 dagen werden er 9 personen positief getest op het coronavirus. Zij zijn op dit moment thuis en we hopen dat ze snel herstellen en in goede gezondheid terugkeren.

Nu er in de afgelopen twee testrondes niet meer positieve gevallen naar voren zijn gekomen kijkt de club weer met veel vertrouwen naar de toekomst. Uiteraard blijven we waakzaam en houden de situatie nauwlettend in de gaten. RKC Waalwijk bedankt alle supporters, partners en overige partijen voor de steun die het in de afgelopen periode heeft mogen ontvangen. Wij hopen iedereen dan ook weer zo spoedig mogelijk te kunnen verwelkomen in het Mandemakers Stadion.