RKC Waalwijk met goede herinnering op bezoek bij FC Utrecht

Morgen reizen de mannen van Grim in de derde speelronde af naar Utrecht, waar de plaatselijke FC de tegenstander is. Zondag klinkt om klokslag 14.30 uur het eerste fluitsignaal, in een ‘uitverkocht’ Stadion De Galgenwaard.

RKC Waalwijk

RKC kende een zware uitwedstrijd in de tweede speelronde. In Amsterdam werd er met 3-0 verloren van Ajax. Nadat Ajax al vroeg op 1-0 kwam, verdubbelde Labyad in de 34ste minuut de marge. De Waalwijkers kregen zelf ook ruimte in de omschakelingen, maar helaas wisten zij het net niet te vinden. Martinez bepaalde met een kopbal in de tweede helft de eindstand op 3-0.

Luuk Wouters ontving in het duel met Ajax na ingrijpen van de VAR de rode kaart. De arbitragecommissie deed een schikkingsvoorstel van één wedstrijd schorsing. RKC Waalwijk ging in beroep en met succes. Donderdagavond is in Zeist de rode kaart geseponeerd.

Uitspraak: ''De tuchtcommissie heeft Wouters vrijgesproken van het ontnemen van een scoringskans. Wouters heeft weliswaar Labyad in zijn val mee naar beneden getrokken, maar uit de beelden blijkt naar het oordeel van de tuchtcommissie dat daaraan voorafgaand een overtreding door Labyad op Wouters is begaan.''

FC Utrecht

Doordat de competitiewedstrijd van FC Utrecht tegen AZ in speelronde 1 werd verplaatst vanwege Europese verplichtingen van de Alkmaarders, hadden de Utrechters vorig weekend hun eerste krachtmeting. In de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo werd er met 1-1 gelijkgespeeld. De Domstedelingen hebben voor dit seizoen de ambitie uitgesproken om de top vier aan te vallen en wisten zich met diverse  gerenommeerde spelers te versterken.

Zo kwam Django Warmerdam transfervrij over van FC Groningen en werd ook Mimoun Mahi door Utrecht teruggehaald naar de Eredivisie. Verder wist de club de felbegeerde Eljero Elia vast te leggen. Daarnaast verraste de club met het vastleggen van de talentvolle Moussa Sylla (20) en het huren van Daniel Arzani (21). Zij kwamen over van respectievelijk AS Monaco en Manchester City.

De balans

Afgelopen seizoen zijn de Utrechters een fijne tegenstander gebleken voor Grim en de zijnen. Zowel thuis als uit waren alle punten voor de Waalwijkers (0-1 en 2-1). In Utrecht was Melle Meulensteen met een fraaie kopbal de matchwinner.

Arbitrage

De wedstrijd in Stadion Galgenwaard staat onder leiding van Siemen Mulder, die daarbij geassisteerd wordt door de heren Schaap en Polman. De rol van vierde official wordt tijdens de wedstrijd vervuld door de heer Oostrom en Bos en Beijer zijn aangewezen als VAR en AVAR.

Live

De wedstrijd FC Utrecht – RKC Waalwijk zal vanaf 14.30 uur live te volgen zijn op FOX Sports 1 en vanaf ons eigen Twitter-account. FOX Sports 1 zit gratis in het basispakket van Ziggo-klanten.

Voorafgaand aan FC Utrecht - RKC Waalwijk sprak RKC TV met Melle Meulensteen: