Calvin Stengs
    1 : 3
  • 90'
    Yukinari Sugawara

Ons RKC heeft vanavond een 1-3 nederlaag geleden tegen AZ. De Geelblauwen maakten het de Alkmaarders lang lastig en kwamen nog op voorsprong via Thijs Oosting, maar door doelpunten van Albert Gudmundsson, Myron Boadu en Calvin Stengs moest RKC uiteindelijk haar meerdere erkennen.

Energie

De Geelblauwen begonnen met veel energie aan de wedstrijd, al was de eerste mogelijkheid voor AZ. Gudmondsson kwam voor zijn man, maar schoot in het zijnet. Hierna was het Richard van der Venne met een dot van een kans, nadat Timo Letschert de bal in zijn voeten speelde. Oog in oog met doelman Marco Bizot schoot de nummer tien op de voet van de goalie.

RKC deed niet onder voor AZ en kwam daardoor ook op voorsprong. Een goed steekballetje van Van der Venne zette Thijs Oosting vrij voor de keeper, die Bizot verschalkte met een bekeken stift: 1-0. De Geelblauwen konden echter niet lang van de voorsprong genieten. Tien minuten na de openingstreffer was het Gudmundsson die wegdraaide bij zijn directe tegenstander en rustig in de verre hoek de 1-1 binnenschoof. Het bleek ook direct de ruststand.

Kortste eind

De tweede helft begon met dezelfde strijdlust als in de eerste helft. In een vermakelijke wedstrijd probeerden de ploegen elkaar voetballend de wil op te leggen. De eerste grote kans was ditmaal voor de Alkmaarders, maar Myron Boadu kreeg de bal niet tussen de palen. Kort hierna was het echter wel raak. Een fout in de Waalwijkse opbouw werd genadeloos afgestraft door de spits: 1-2.

Op 70 minuten voetbal werd het zicht op resultaat nog lastiger toen scheidsrechter Higler Sylla Sow wegstuurde met rood. Na een fel duel tussen de RKC'er en Letschert moest de aanvaller het veld verlaten. Met tien man wilde RKC alles of niets in de slotfase gaan spelen, maar AZ gooide de wedstrijd in het slot met de 1-3. Calvin Stengs schoot laag in de hoek raak. RKC trekt hiermee aan het kortste eind tegen de Alkmaarders.