RKC Waalwijk met uitverkocht uitvak op bezoek bij NEC

Kan RKC Waalwijk 2022 afsluiten met een thuis- en een uitwinst? Na de welverdiende zege op AZ in eigen huis, zal RKC Waalwijk het jaar afsluiten met een uitduel tegen NEC.

RKC Waalwijk

In het Mandemakers Stadion speelde RKC Waalwijk vorig weekend een sterke wedstrijd. AZ wist vroeg te scoren, maar de Geelblauwen herpakten zich goed. Karlsson zette de gasten na tien minuten op voorsprong uit een lage voorzet, maar nog voor rust schoot Iliass Bel Hassani de gelijkmaker binnen. Na rust bleven de Waalwijkers het betere team, maar de grote kansen bleven uit. Invaller Zakaria Bakkali bracht in de 87e minuut de verlossing door van randje 16 gemikt raak te schieten. In de blessuretijd was het helemaal gedaan voor de gasten toen wederom Bakkali het net wist te vinden. Met deze 3-1 overwinning bevindt RKC zich momenteel op een keurige negende plaats, met zeventien punten uit dertien duels.

NEC

NEC bevindt zich met een tiende positie direct onder RKC Waalwijk op de ranglijst. De Nijmegenaren hebben in dertien wedstrijden veertien punten weten te verzamelen. Opvallend genoeg kwamen deze punten uit slechts twee overwinningen en maarliefst acht gelijke spelen. De overwinningen werden uit bij FC Volendam en afgelopen weekend uit bij SC Cambuur geboekt. In Leeuwarden maakte Lasse Schöne het enige doelpunt, waardoor NEC er met de drie punten vandoor ging. Het gaf weer even lucht in Nijmegen, want daarvoor werd er verloren van Sparta (2-0), PSV (3-0) en een last minute gelijkspel tegen Go Ahead Eagles (3-3).

Balans

In het verleden heeft de wedstrijd NEC - RKC Waalwijk twintig keer op Eredivisieniveau plaats gevonden. Elf keer hiervan gingen de Geelblauwen met minimaal één punt terug naar Waalwijk. Vier keer werd er door RKC Waalwijk gewonnen in Nijmegen. Afgelopen seizoen werd het in Nijmegen 1-1, door een goal van Richard van der Venne. In Waalwijk werd het destijds 2-1.

Arbitrage

NEC - RKC Waalwijk staat onder leiding van scheidsrechter Martin Peréz. Hij wordt geassisteerd door de heren Van Dongen & Waleveld. De vierde official is de heer Bos. VAR en AVAR zijn de heren Van de Graaf en Bodde.

Live

Kijk de wedstrijd live op ESPN 2! Zoals gebruikelijk zorgen wij voor een live Twitter-verslag en kun je luisteren naar het radioverslag van Langstraat FM (106.8 FM).