Toeschouwers: 9720
Sparta Rotterdam
0 : 0
RKC Waalwijk

Dinsdag 24 januari heeft RKC Waalwijk in de doordeweekse speelronde een punt verdiend uit bij Sparta Rotterdam. In Het Kasteel bleef het doelpuntloos en verdiende de Geelblauwen een belanrijk punt. Beide teams wisten het net te vinden, maar tweemaal ging de vlag omhoog.

Goed keeperswerk

Na de afgelaste wedstrijd tegen Go Ahead Eagles moest Iliass Bel Hassani nog even geduldig blijven, maar op deze dinsdag avond mocht hij eindelijk zijn rentree maken. De aanvaller die terugkwam van zijn schorsing vormde de voorhoede samen met Mats Seuntjens. De allereerste dreiging kwam in de tweede minuut van één van de verdedigers van Joseph Oosting. Een vroege vrije trap gaf Dario van den Buijs de kans om een poging te wagen, maar de bal ging langs het doel van Nick Olij. Verdere gevaren bleven voorlopig uit en niet veel later moest Koki Saito het veld al verlaten vanwege een blessure. Aan beide kanten van het veld stond de verdediging sterk en zo verliepen de eerste 45 minuten rustig. Etienne Vaessen wist zich vlak voor de rust nog in de schijnwerpers te zetten, toen hij een lage, harde poging van invaller Younes Namli in de korte hoek wist te keren. Hiermee gingen de teams met een 0-0 rusten.

Spannend slotoffensief

RKC Waalwijk startte de tweede helft met dezelfde elf namen. Bij Sparte bleef Shurandy Sambo in de kleedkamer achter, Dirk Abels kwam voor het in het veld. Het initiatief wordt genomen door de thuisploeg maar tot grote gevaren kunnen zij niet komen. Net als in de eerste helft dwingt een vroege blessure trainer Maurice Steijn tot een wissel. Vito van Crooij werd vervangen door Jonathan de Guzmán. Nog geen minuut laten schiet Bel Hassani de bal tegen de touwen, maar lang duurde de vreugde niet. Zo snel als het doelpunt viel, ging de vlag omhoog. Na ruim een uur besluit coach Oosting zijn elftal te verversen en hij besluit Julian Lelieveld en Pelle Clement naar de kant te halen. Saïd Bakari en Kevin Felida nemen hun plaatsen in. Ze zijn nog amper binnen de lijnen of ze zien Adil Auassar de bal binnen koppen. Het Kasteel ontploft maar wederom is het de grensrechter die roet in het eten gooit. De stand blijft 0-0. De Geelblauwen zijn nog niet content en beginnen een slotoffensief. Bel Hassani wordt eruit gehaald, Biereth komt erin. Invaller Bakari weet aan de rechterkant veel gevaar te creeëren en ziet hoe zijn voorzet de andere vleugelverdediger bereikt. De inzet van Lutonda wordt echter gestopt door doelman Olij. Tot slot moeten ook Oukili en Seuntjens het veld ruimen, en mogen Kramer en Jozefzoon de wedstrijd uitspelen. Ondanks veel gevaar blijft de ontmoeting doelpuntloos en worden de punten gedeeld op de dinsdagavond.