RKC Waalwijk in tweede oefenduel onderuit in Almere

RKC Waalwijk heeft in het tweede oefenduel tegen Almere Ciyt FC met 4-2 verloren. In een regenachtig Yanmar Stadion wisten Nando Nöstlinger en Anas Tahiri te zorgen voor de Waalwijkse doelpunten.

Voorafgaand aan het duel was bekend dat er meer minuten zou worden gespeeld dan gebruikelijk. Met een 60 minuten durende helft en een tweede bedrijf van 45 minuten werd begonnen aan het treffen in Almere.

Beide ploegen begonnen aftastend aan de eerste helft. De eerste wapenfeiten kwamen op naam van de gastheren, maar deze belandden niet tussen de palen. Aan de andere kant was het Mario Bilate die voor het eerst het doel van goalie Michael Woud zocht, maar zijn schot werd geblokt.

Hierna was Almere het meest slagvaardig. Uit een corner van Ryan Koolwijk was het spits Thomas Verheydt die de bal achter Kostas Lamprou knikte: 1-0. RKC ging op zoek naar de gelijkmaker en kreeg hier ook de mogelijkheden toe. Via opnieuw Bilate en Lennerd Daneels werd er gevaar gesticht, maar tot grote doelkansen leidde dit echter niet.

Toch kwam RKC uiteindelijk langszij. Vlak voor het strafschopgebied kreeg Anas Tahiri de kans om de bal voor te geven. Hij vond met een puntfijne voorzet de vrijstaande Nando Nöstlinger, die goed raak wist te koppen: 1-1.

Vlak voor het einde van de eerste helft werd het ook 1-2 via -opnieuw- een Belgische combinatie. Daneels vond na een goede pass zijn landgenoot Tahiri, die met rechts uitstekend raak schoot in de verre hoek en de Waalwijkers op voorsprong schoot.

Na een korte pauze bracht Fred Grim meerdere wijzigingen toe aan zijn elftal. Onder meer Vurnon Anita kwam in het veld, hij speelde hiermee zijn eerste minuten in het Geelblauw.

Almere City FC nam in de tweede helft de overhand wat betreft veldoverwicht. Doelman Etienne Vaessen kreeg meer te doen en de thuisploeg bestookte het doel meer en meer. Na ruim 70 minuten voetbal resulteerde dit in de gelijkmaker. Vaessen redde in eerste instantie met een uitstekende ingreep, maar kon niet voorkomen dat Mees Kaandorp bij een lange voorzet op de juiste plek stond: 2-2.

Amper een kwartier later draaide de thuisploeg de stand om in 3-2. Een vrije trap werd niet goed weggewerkt en bleef hangen in het strafschopgebied. Een schot kwam fortuinlijk voor de voeten van Shayon Harrison, die van dichtbij eenvoudig binnenschoot.

Kaandorp wist zich deze avond verder te onderscheiden. De snelle aanvaller ontliep de aandacht van de verdediging en ging alleen op Mike Grim af. Hij verschalkte de doelman met een wippertje, die via de binnenkant van de paal binnenviel: 4-2. Hij bepaalde hiermee direct de eindstand in Almere.

Aanstaande dinsdag 18 augustus om 19:00 uur speelt RKC de eerste thuiswedstrijd in 170 dagen. In het Mandemakers Stadion ontvangen we dan NAC Breda. Seizoenkaarthouders kunnen nog steeds hun gratis kaart reserveren, via www.mijn.rkcwaalwijk.nl of in de Fanshop.